“Psihomodo pop”: Spot za “Ako želiš biti moja” posvetili Tigranu

0
328

Grupa “Psihomodo pop” objavila je spot za singl kojim najavljuju novi studijski album.

Pesma “Ako želiš biti moja” je ekranizovana. Ljubav je večna inspiracija mnogim umetničkim dušama, a dilemu kome pokloniti srce, “Psihomodo pop” je obradio na svoj način. Autor muzike i teksta je Davor Gobac.
– Ova pesma je pravi “Psihomodo”. Došla je vrlo prirodno. Uz već urađene demo snimke za novi album, snimili smo je u jednom danu – kazao je Gobac.

psihomodo pop ako želiš biti mojaI na ovoj pesmi je bubnjeve svirao nedavno preminuli član benda Tigran Kalebota, kome je ostatak benda posvetio ovaj spot.
– Celi spot je mali hommage Tigranu, kroz ime benda “The Tigrans”. Mi smo se zabavili snimajući, a vi uživate u gledanju! – kazao je Davor.

„Psihomodo Pop“ objavio spot za novi singl „Sve će biti u redu“

Video spot je snimljen u režiji Mare Milin, koja je bila zadužena i za ekranizaciju uspešnog hita “Sve će biti u redu”. Kako kaže rediteljka, ovo je pesma koja odmah ulazi u uho, ali ipak nije bilo lako.
– Ispred mene je bio malo teži zadatak: slatka, pitka pesma, koja odmah ulazi u uho, savršeno se rimuje i govori o ljubavi koja je nadohvat ruke, ali se najpre moraju “poduzeti neke mjere”. Plus, ovo je i jedan neizbežan hommage. Toliko bi lakše bilo da je numera u formi balade, ali nije. Ovo je pesma sa obeležjima pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka. U svakom pogledu – ružičaste naočare, “la vita e bella”, sve će biti u redu, “and they lived happily ever after”… OK, ‘ajmo kopati po toj eri i naći nešto što objedinjuje sve traženo i zadano, pritom zadovoljiti formu pesme, ne otići u neki neukusan kič ili patetiku, da bude s merom i decentan, a da sve bude “cherry sweet” i simpatično“ – rekla je Mare.

Kad „Psihomodo pop“ obradi hit Miše Kovača „Proplakat će zora“

psihomodo pop ako želiš biti moja“Psihomodo” je ovaj put postao neka prerađena verzija do-wop banda, “Trotter do wop”, kako je zaključio Gobac. Bend se zove “The Tigrans” i odmah je jasno o čemu se radi. Muzičari plešu svoj trotter twist i pucketaju prstima, pevaju i zezaju se u jednom baru. Simultano se odvija “realna” radnja u jednom stanu: ona, odnosno Draga, dobija pismo i tu počinje njena priča. Da li izaći iz loše i dotrajale veze i biti srećna sa svojom prvom, neprežaljenom ljubavi…
– Ko danas uopšte piše pisma, osim pravih romantika? I tako, mic po mic, malo nervoze, puno popušenih cigareta, pojedene čokolade, popijene kafe, 20 čitanja pisma, pada odluka, prekid onog što ne valja i “odlazak u ružičasti zalazak sunca”. Srećan kraj! – zaključila je Mare.

Preminuo bubnjar „Psihomodo popa“ Tigran Kalebota

Ivana Benko je odigrala glavnu ulogu u spotu kao Greta Gardner, odnosno Draga. A, ništa manje bitnu, sporednu ulogu odigrao je pas Santiago.

E. A.

AKO ŽELIŠ BITI MOJA

Ako želiš biti moja, bejbi
prvo onog majmuna odjebi
Ako želiš biti moja draga
ne poteži za rep crnog vraga

Ako želiš biti moja, bejbi
prvo onog davitelja sredi
Ako želiš biti moja draga
ne poteži za rep crnog vraga

Ako želiš biti moja ti
moraš ga otpiliti.
Onda ćemo draga ja i ti
zauvijek biti sretni.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde