Serija “Psi laju, vetar nosi” od oktobra na RTS

0
666

U prostorijama Vojnogeografskog instituta u Beogradu je pala zadnja klapa nove televizijske serije “Psi laju, vetar nosi”, autora Radoša Bajića, u produkciji RTS i Contrast Studios-a, a u režiji Jelene Bajić-Jočić.

predrag jocic jelena bajic jocic bora stjepanović fb pj Psi laju, vetar nosi
Poslednji dan snimanja: Jelena Bajić Jočić, Boro Stjepanović i Predrag Jočić, Foto: Facebook / Predrag Jočić

Jedanaest epizoda novog TV serijala pod nazivom “Psi laju, vetar nosi” je po žanru elegična komedija karaktera i naravi. Scenario potpisuje Radoš Bajić, autor najgledanije i najduže TV serije RTS-a “Selo gori, a baba se češlja”. Na jesen 2017. počeće emitovanje serije, priče o malo poznatom, kontroverznom urbanom svetu beogradskog predgrađa.psi laju foto ivona alurac bajic
Ekipa serije na setu, Foto: Facebook / Ivona Alurac Bajić

– Smeštajući je na Straževicu, u Rakovicu, Resnik, Ostružnicu, Sremčicu i Orlovaču, autor u epicenatar naše pažnje ponovo stavlja male, obične, ljude sa margine društva. Oni su se, u potrazi za boljim životom, nasukali na obode velegrada, da tu potraže svoje mesto. Nošeni nevoljama i snovima o boljem životu, nastoje da uhvate korak sa pulsom velikog grada, da postanu njegov deo. U događajima koji su često na ivici apsurda i bizarnosti, naši protagonisti se sreću sa mnogim iskušenjima, izazovima, radostima i razočarenjima. Simpatični, dragi, dobronamerni i komični, oni će zasigurno osvojiti pažnju i naklonost naših gledalaca – navodi se u saopštenju.

tihomir stanic kao stavra foto fb predrag jocic
Tihomir Stanic igra Stavru u seriji, Foto: Facebook / Predrag Jočić
Ekipu filmskih autora i profesionalaca, koji su realizovali mnoge uspešne projekte u koprodukciji RTS i Contrast Studios ovoga puta predvodi mlada rediteljka Jelena Bajić–Jočić.

– Veoma sam zadovoljna poslom koji smo uradili. Snimili smo odličan materijal i sigurna sam da će publika zavoleti naše likove. I od jeseni uživati u seriji “Psi laju, vetar nosi” – rekla je povodom zadnje klape Jelena Bajić-Jočić.

Direktor fotografije je Predrag Jočić, kostimograf Ivana Nestorović, autor maske i šminke Mirjana Stevović, a scenograf Dragan Mićanović. Za potrebe snimanja TV serije “Psi laju, vetar nosi” korišćena je najsavremenija filmska tehnika.

U seriji je angažovan veliki broj poznatih glumaca iz Srbije i regiona, među njima: Tihomir Stanić, koji tumači lik Stavre, zatim Mira Banjac koja igra njegovu majku, dok suprugu Grozdanu dočaraće Anita Mančić. Tu su i Radoslav Rale Milenković, Radoš Bajić, Milenko Pavlov, Boro Stjepanović, Boris Milivojević. U ekipi je i poznati glumac iz Makedonije Dančo Čevrevski, pa Ana Sakić, Marko Živić, Ivan Jeftović, Dragan Marinković Maca, Nedeljko Bajić, Aleksandar Srećković Kubura, Isidora Minić i drugi. Talentovana pevačica Sanja Vučić tumači jednu veoma lepu ulogu, a istovremeno peva i naslovnu numeru serije.

PSI_LAJU_Sanja_Vucic
Pevačica Sanja Vučić glumi u seriji i peva naslovnu numeru

Početak emitovanja planiran je za oktobar 2017. godine na programu Radio-televizije Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde