Prva epizoda “Psi laju, vetar nosi” 21. oktobra na RTS-u

0
784

Radio-televizija Srbije i Contrast Studios predstavljaju novu humorističku seriju “Psi laju, vetar nosi”, koju čini 11 jednosatnih epizoda. Priču o malo znanom svetu predgrađa kao scenarista potpisuje Radoš Bajić, a režiju Jelena Bajić Jočić. Brojnu ekipu domaćih i glumaca iz regiona predvode: Tihomir Stanić, Anita Mančić, Mira Banjac i Boris Milivojević.

Psi laju vetar nosi RTS Radoš BajićPriče o dogodovštinama porodice Stavrić i mnoštvo drugih zanimljivih likova, čine socijalno i satirično svedočanstvo o savremenom društvenom trenutku. Komediju karaktera na ivici apsurda zabavnu za gledalište, pojašnjava scenarista i glumac serije “Psi laju, vetar nosi”, Radoš Bajić.
– To je priča o ljudima koji su prislonjeni uz veliki grad, kojima je taj veliki grad izvor života, opstanka i izvor nade – kaže Radoš.Serija „Psi laju, vetar nosi“ od oktobra na RTS

Psi laju vetar nosi RTS Radoš Bajić
Rediteljka Jelena Bajić Jočić i glumica Mira Banjac na snimanju, Foto: Contrast Studios

Glavni junak priče je Kostadin Stavrić Stavra, sitni prevarant, veoma snalažljiv. On je na prvi pogled prek i nezgodan, nepromišljen, ali dobronameran. Tumači ga Tihomir Stanić. O svom liku kaže:
– Stavra je svako od nas što pokušava da živi iznad svojih trenutnih mogućnosti. Koji pokušava da od svog života po svaku cenu napravi više nego što ga je sudbina, istorijske okolnosti, društvene okolnosti u tom trenutku naterale.

Serija „Srpski junaci srednjeg veka“ na jesen na RTS-u

Psi laju vetar nosi Radoš bajić, Tihomir Stanić, Marko Živić i Boris Milivojević
Radoš Bajić, Tihomir Stanić, Marko Živić i Boris Milivojević, Foto: Contrast Studios

Rediteljskim pristupom Jelena Bajić Jočić pokušala je da oživi likove do te mere da publika nije samo nemi posmatrač iz ugla, već da ima utisak da učestvuje u životnim vrtlozima junaka.
– Prvi put u igranom serijskom programu videće se jedan poludokumentaristički pristup koji je usaglašen u rediteljskom, montažnom i segmentu fotografije – ističe rediteljka.

Prvu epizodu serije “Psi laju, vetar nosi” gledaoci će moći da pogledaju u subotu, 21. oktobra, od 20h na Prvom programu RTS.

Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde