Objavljen prvi trejler za film “Zaspanka za vojnike”

0
436

Uspešni tandem iz serije “Ubice moga oca”, reditelj Predrag Antonijević i scenarista Nataša Drakulić, okupili su se oko projekta koji je rađen po motivima “Srpske trilogije” Stevana Jakovljevića. Publika je sada u prilici da vidi i prvi trejler za ostvarenje “Zaspanka za vojnike”.

Zaspanka za vojnike
Foto: Facebook / Zaspanka za vojnike

Prvi trejler filma “Zaspanka za vojnike” sadrži neke scene sa dosadašnjeg snimanja, kao i pesmu “Gedžo, gegulo”, specijalno snimljenu za ovaj film. Pevaju je glavni junaci ovog ostvarenja. A u glumačkoj ekipi su Marko Vasiljević; Vuk Jovanović; Ljubomir Bandović; Aleksandar Đurica; Aleksandar Berček; Ivan Đorđević; Marko Gvero; Nenad Okanović; Radoš Bajić; Nikola Ilić i drugi.

Počelo snimanje filma „Zaspanka za vojnike“

Zaspanka za vojnike
Foto: Facebook / Zaspanka za vojnike

Inače, prva klapa ovog filma pala je na lokaciji u Beloj crkvi, snimanje filma bliži se kraju. U “Zaspanki za vojnike” prvi put sarađuju reditelj Predrag Gaga Antonijević i Radoš Bajić, koji u filmu tumači oca Stevana Jakovljevića.

Film bi trebalo da pruži novo tumačenje Velikog rata, a dosad u srpskoj kinematografiji nije bilo mnogo filmova na tu temu.

NENAD OKANOVIĆ: Milunka Savić mi je prababa po mamine linije

Zaspanka za vojnike
Foto: Facebook / Zaspanka za vojnike

– Svega nekoliko filmova na temu Prvog svetskog rata je snimljeno. Neki direktno, a neki posredno. Mi smo rešili da pristupimo toj temi bez neke naknadne današnje političke pameti, gde se dovodi u pitanje ceo taj napor i žrtvovanje što je Srbija podnela u Prvom svetskom ratu. Prilazimo tim ljudima onako kako su oni prišli svojoj obavezi da brane otadžbinu. I to sa punim pijetetom i emocijama. Biće to teško, jer je pred nama veliki zadatak – rekao je Predrag Antonijević za “Blic”.

„Ubice moga oca“ najbolja serija na festivalu FEDIS

Zaspanka za vojnike
Foto: Facebook / Zaspanka za vojnike

Premijera filma biće održana sledeće godine, kada se obeležava i veliki jubilej stogodišnjice pobede i oslobođenja Srbije.

E. A. / Izvor: Blic, Telegraf

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde