Prvi trejler za film “Psi umiru sami”

0
133

Psi umiru samiPremijera debitantskog ostvarenja reditelja i scenariste Nikole Petrovića “Psi umiru sami” je planirana za jesen.

Film donosi veoma neobičnu priču za srpsku kinematografiju, a žanrovski predstavlja otklon od recentne prakse u našoj kinematografiji. “Psi umiru sami” je drama sa elementima misterije i trilerskim zapletom. Film je u velikoj meri pored lokacija u Beogradu, sniman na Tari, pa je u tom smislu vizuelna poslastica za filmofile. Upravo je završen trejler koji najavljuje ovaj film.

65. Pulski filmski festival: Ovacije za Milenu Dravić
Psi umiru sami
Foto: Promo

Likovi su zasnovani na autoru filma, ali i na ljudima iz njegove okoline.
– Svi mi delimo neku zajedničku muku. Viktor je tajnoviti buntovnik. I ja kao autor, i kao mlad čovek, gajim neku dozu bunta. Međutim, kako sazrevamo i rastemo, taj bunt jenjava. Naučimo da prihvatamo život onakvim kakav jeste, i ako ne možemo da promenimo kako svet funkcioniše, ali i te kako možemo da promenimo sami sebe, kao i to što nas čini srećnim. Ako bi svako od nas uradio to za sebe, možda bismo onda i uspeli da promenimo svet – kaže Petrović.

Snima se romantična komedija „Taksi bluz“ Miroslava Stamatova
Psi umiru sami
Foto: Promo

Nikola Petrović je do sada radio samo kratke igrane filmove. Bio je uporan da realizuje svoju ideju za ovaj dugometražni igrani film, uprkos problemima sa nedostatkom novca. Posle tri godine snimanja, uspeo je da sve sprovede u delo.
– Film je, pre svega, tu da bi ispričao interesantnu priču, a ne da bi poslao pretenzioznu socijalno ili politički angažovanu poruku. Apsolutno postoji dublja poruka, ali ne želim da je potenciram – kazao je Petrović.

MILOŠ TIMOTIJEVIĆ: Dobro krijem tajne – i od sebe
Psi umiru sami
Foto: Promo

Radnja prati Viktora, nekadašnjeg radnika programerske firme, koji napušta haotični život prestonice i sreću traži u malim stvarima. Vraća se u porodičnu kuću na Tari. Društvo mu pravi njegov najbolji prijatelj, pas Ares. Sticajem okolnosti u kuću prima Milicu, koja ima zadatak da istražuje ekološke probleme Tare. Milica je distancirana, tajnovita. Nešto pre njenog dolaska, Viktor saznaje da je šef firme za koju je godinama radio mrtav. Ubijen. Inspektor Goran Mirković rešava poslednji slučaj u svojoj karijeri. Slučaj koji od rutinskog posla postaje najteži i najveći izazov u njegovoj karijeri, i lični i poslovni.

MILOŠ BIKOVIĆ: Ispitujem svoje granice

Uloge u filmu tumače Srđan Petrović, kome je ovo i prva uloga na filmu; Dragan Vujić Vujke; Draginja Mileusnić; Miloš Timotijević; Srđan Žika Todorović; Nikola Šurbanović; Mina Obradović; i Andrej Šepetkovski.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde