Prvi trejler za seriju o Nemanjićima

0
423

Jedan od najvećih projekata RTS-a počeće da se emituje krajem ove godine.

FotoYoutube Printscreen RTS Prikazuje

Radio-televizija Srbije premijerno predstavlja prvi zvanični trejler za najveći projekat koji Javni servis realizuje 2017. godine, seriju “Nemanjići – rađanje kraljevine”.

Serija o Nemanjićima počinje da se emituje poslednjeg dana ove godine

Prve klapa pala je krajem marta na Studeničkoj reci, snimanje je nastavljeno na Kopaoniku, Fruškoj Gori, u Lipovačkoj šumi, dok se u Luci Beograd, u studiju snima većina dvorskih scena za ovu veliku igranu seriju o srpskoj dinastiji.

U seriji o Nemanjićima glumi i Zafir Hadžimanov

FotoYoutube Printscreen RTS Prikazuje

Serija “Nemanjići – rađanje kraljevine” emitovaće se ove godine na Javnom servisu Srbije i najavljena je kao jedan od najvećih projekata RTS-a. Radnja je smeštena u srpskoj državi krajem XII i početkom XIII veka. Govori o vremenu koje je prethodilo dinastiji Nemanjića, a akcenat ove priče je i na podizanju manastira Hilandar na Svetoj gori.

Pala poslednja klapa serije „Nemanjići – rađanje kraljevine“

U seriji će igrati 218 glumaca i biće angažovano 2.700 statista, a snimaće se na više od 220 lokacija, u režiji Marka Marinkovića, a prema scenariju Gordana Mihića. Stefana Prvovenčanog tumači Vojin Ćetković, njegovu suprugu Anu Dandolo igra Sloboda Mićalović. ulogu Stefana Nemanje poverena je Mladenu Neleviću, dok će Svetog Save tumačiti Dragan Mićanović. Vukana Nemanjića igra Nebojša Glogovac, dok će se u ostalim ulogama pojaviti Nada Šargin, Goran Sultanović, Ivana Mihić, Miodrag Miki Krstović i drugi.
Početak emitovanja planiran je za kraj 2017, godine u kojoj se obeležava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog.

Serija o Nemanjićima nije epska fantazija kao „Igra prestola“

E. A. / Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde