“Reci da će majka doći”: Prvi insert iz filma “Dara iz Jasenovca”

0
16
"Reci da će majka doći": Prvi insert iz filma "Dara iz Jasenovca"

Insertom je najavljena i premijera filma u Beogradu.

Prvi insert iz filma “Dara iz Jasenovca” reditelja Predraga Gage Antonijevića, koji je danas zvanično objavljen, predstavlja uvertiru za američku distribuciju filma koja počinje 5. februara. Premijera filma u Beogradu je simbolično zakazana za 22. april, datum kojim se obeležava 76 godina od proboja poslednjih zarobljenika iz logora Jasenovac. Kako je navedeno u saopštenju MegaCom Filma, nakon beogradske premijere film će biti u bioskopima širom Srbije.

SNIMA SE: “Dara iz Jasenovca” u režiji Predraga Gage Antonijevića

Vodeće uloge u filmu igraju glumci iz Republike Srpske Anja Stanić Ilić; Zlatan Vidović; Nikolina Friganović; Sandra Ljubojević; Željko Erkić; i Goran Jokić; dok glumačku ekipu iz Srbije čine Marko Janketić; Igor Đorđević; Nataša Ninković; Bojan Žirović; Jovo Maksić; Radoslav Rale Milenković; Vuk Kostić; Tatjana Kecman; Petar Zekavica; Jelena Grujčić; Bogdan Bogdanović i mnogi drugi.

U glavnoj ulozi devojčice Dare našla se Biljana Čekić, a ostale uloge najmlađih zarobljenika poverene su Marku Pipiću; Nikoli Radulju; Rajku Lukaču; Milici Janjić; Anđeli Janjić; Angelini Docić; Luki, Jakovu i Simonu Šaranoviću.

“Zaspanka za vojnike”: Aleksandra Kovač napisala i otpevala pesmu “Najduža noć”

Film su producirali Predrag Gaga Antonijević i Maksa Ćatović, a scenario potpisuje Nataša Drakulić. Scenografiju za film radio je Goran Joksimović.
Film “Dara iz Jasenovca” srpski je kandidat za nagradu Oskar.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde