Prvi Femme Metale festival 27. marta u Pančevu

0
38

U Pančevu će se održati zanimljiv muzički festival.

Prvi Femme Metale festival 27. marta u Pančevu

Festival Femme Metale biće prvi put održan 27. marta (21h) u dvorani “Apolo”. Na njemu će učestvovati bendovi “The Trigger”, “Void Inn” i “The Bite”. Kao podrška nastupiće pančevačka grupa “Znoj”.

– Femme Metale nije samo festival. To je koncept koji u prvi plan stavlja ženu kao jaku individuu sposobnu da vlada scenom – frontwoman! To je ideja koja se rodila iz potrebe da se više pažnje usmeri ka ženama – frontmenima u metalu i rokenrolu. Jer, one nisu samo vokali, one svojom energijom i snagom daju posebnu boju svojim sastavima i muzici koju sa njima stvaraju. Bendovi “The Trigger”, “Void Inn” i “The Bite” zajedničkim snagama trudiće se da širom Srbije na pravi način, kroz svoju muziku, ispromovišu ovu ideju, a prva stanica je – Pančevo! – kažu organizatori.

Bend “The Trigger” poručuje – budi “Good Dog”
Prvi Femme Metale festival 27. marta u Pančevu
“The Trigger”, Foto: Promo

“THE TRIGGER” je sastav iz Beograda prepoznatljiv po mešanju drugih žanrova sa metal zvukom i autentičnom ženskom vokalu. Od osnivanja 2005. objavili su tri studijska albuma i osvojili niz priznanja i nagrada. Prvi period postojanja, u kom su klavijature imale važnu ulogu u zvuku benda, karakteriše uticaj elektronske muzike. Poslednjih godina bend gravitira ka težem gitarskom zvuku koji često ima atmosferične i progresivne elemente. Svestan ograničenja koje donosi rad samo na svom maternjem jeziku, sastav se posvećuje pripremi svog prvog izdanja na engleskom jeziku čije snimanje završava 2018. Početkom prošle godine “Trigger” potpisuje ugovor sa renomiranom nemačkom izdavačkom kućom “Massacre Records”. Album “The Time of Miracles” izašao je 26. jula 2019. Bend je aktivan na internacionalnoj sceni kao “The Trigger”. Paralelno sa promocijom novog albuma, petorka je započela rad i na sledećem izdanju koje će takođe biti na engleskom jeziku.

Grupa “The Bite” objavila drugi studijski album “Chains”
Prvi Femme Metale festival 27. marta u Pančevu
“Void Inn”, Foto: Teodor Lazarev

“VOID INN” je alternativni heavy metal bend koji je formiran 2010. u Los Anđelesu, Kaliforniji. Koncertno je vrlo aktivan, obišli su više od 10 zemalja Evrope, kao i Ameriku. U martu 2019. imali su čast da dele binu i nastupe sa legendarnim Davidom Ellefsonom, čuvenim basistom metal benda “Megadeth”. U Pančevu će publika biti u prilici da čuje premijerno pesme sa njihovog novog albuma “End this game” koji će uskoro biti objavljen.

Prvi Femme Metale festival 27. marta u Pančevu
“The Bite”, Foto: Bojan Stevanović

“THE BITE” je riff’n’roll bend iz Beograda. Ideja o sastavu koji će imati energiju punka, čvrste rock’n’roll rifove, pevljive refrene i osećajnost bluesa javila se još pre mnogo godina. “The Bite” je tražio ljude koji su rasli na ulicama i koji imaju tu “glad” potrebnu za dobru svirku… ljudi koji su bili i biće deo ekipe, a opet mogu da doprinesu svojim sopstvenim pečatom, potpisom… ljude koji slušaju, sviraju i žive različitu muziku, a mogu bez problema da stanu rame uz rame i naprave nešto novo. Od 2003. bend je odsvirao na stotine klupskih svirki širom Srbije, učestvovao na brojnim festivalima i objavio dva albuma. Izdanje “Chains” grupa je objavila u decembru 2019.

Ulaznice za festival Femme Metale će se na ulazu u “Apolo” dvoranu prodavati po ceni od 400 dinara.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde