Pozorište na Terazijama: Prvi dobitnik Nagrade “Janoš Tot” Miroljub Turajlija

0
90

Pozorište na Terazijama proslavilo je veliki i lep jubilej – 70. rođendan.

Pozorište na Terazijama: Prvi dobitnik Nagrade "Janoš Tot" Miroljub Turajlija
Torta za jubilej – 70. rođendan, Foto: Pozorište na Terazijama

Na svečanoj proslavi Dana pozorišta, 23. decembra dodeljene su nagrade i zahvalnice. Takođe, i novoustanovljena Nagrada za glumačku bravuru “Janoš Tot”. Priznanje nosi ime renomiranog glumca ovog teatra, koji nas je prerano napustio, Janoša Tota (1961-2013). A, prvi laureat je Miroljub Turajlija, kome je nagrada pripala za ulogu Anderlinga u mjuziklu “Brodvejske vragolije”.

– Velika je čast dobiti nagradu koja nosi ime velikog umetnika kakav je bio Janoš Tot i još na sceni nazvanoj po Milenku Zablaćanskom! – rekao je Turajlija primajući nagradu na svečanosti u foajeu teatra. – U vremenu kada brzo živimo i kada smo otuđeni jedni od drugih, ne smemo zaboraviti one koji su bili tu pre nas, a zbog kojih smo i mi danas ovde.

Pozorište na Terazijama: Proslavljen 69. rođendan
Ivana Popović i Miroljub Turajlija, Foto: Pozorište na Terazijama

Godišnja nagrada pripala je Ivani Popović Ilijin, za ulogu Dženet Van de Graf u mjuziklu “Brodvejske vragolije”, u režiji Nebojše Bradića. Zahvalnice za dugogodišnju vernost Pozorištu na Terazijama dobile su Milena Vasić, Radoslav Rade Marjanović i Ljiljana Stjepanović.

– Ovo je veliki jubilej, ja sam ovde više od polovine – oko 43 godine. Bila sam stipendista u ovom pozorištu i nikad ne bih menjala taj status, niti bih otišla u drugi teatar, jer je ovde najbolja atmosfera i najbolji ljudi! – izjavila je Ljiljana Stjepanović.

Pozorište na Terazijama: Prvi dobitnik Nagrade "Janoš Tot" Miroljub Turajlija
Nagrađeni, Foto: Pozorište na Terazijama

Milena Vasić se zahvalila i ansamblu koji je učestvovao u mjuziklu “Cigani lete u nebo” i “doprineo da doživi 400. izvođenje”. Rade Marjanović je napomenuo da se mjuzikl “Neki to vole vruće” igra tri decenije i na tome zahvalio rediteljki Soji Jovanović.

LJILJANA STJEPANOVIĆ: Veoma aktivna penzionerka

Uručene su i Zahvalnice za izuzetan doprinos radu Pozorišta na Terazijama scensko-tehničkom sektoru; opštem sektoru; orkestarskom; baletskom; i horskom ansamblu; kao i dramskom u okviru koga su zahvalnice pripale Nebojši Bradiću; Slavenu Došlu; Svetislavu Buletu Gonciću. Dodeljene su i Jubilarne nagrade za 10, 20 i 30 godina rada u Pozorištu, kao i Zahvalnica za doprinos kolegama koji su otišli u penziju.

Brodvejske vragolije
“Brodvejske vragolije”, Foto: Pozorište na Terazijama

– Utkani ste u svaki dan ovih sedam decenija i na tome smo vam neizmerno zahvalni! – poručili su publici iz Pozorišta na Terazijama, jedinog muzičkog teatra u regionu.
Svečanost je bila u podne, a uveče je izveden mjuzikl “Brodvejske vragolije”.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde