Prvi Belgrade Mini Open: Turnir u mini golfu na Adi Ciganliji

0
101

Mini golf je sjajan vid rekreacije, uz koju možete da se opustite, zabavite, a podstiče i takmičarski duh, tako da je idealan za team buildinge, druženja i porodične zabave.

Prvi Belgrade Mini Open: Turnir u mini golfu na Adi Ciganliji

Posle dužeg vremena obnovljeni su tereni za mini golf na Adi Ciganliji, koji su nekada bili veoma popularni i omiljeno mesto okupljanja Beograđana. Tereni počinju da rade već ovog vikenda, a 10. i 11. avgusta biće održan i prvi Belgrade Mini Open. Na turnir se mogu prijaviti tročlane ekipe, bez ograničenja u godinama. Kotizacija za učešće se plaća 1.000 dinara po ekipi, a novac će biti doniran u humanitarne svrhe. U finale će se plasirati četiri najbolje ekipe. Timovi koji osvoje prva tri mesta dobijaju novčane nagrade i “zlatne kartice” za tri igrača, koje omogućavaju besplatno korišćenje terena narednih godinu dana. Prijave za turnir, tačna satnica i više informacija mogu se videti OVDE.

Prvi Belgrade Mini Open: Turnir u mini golfu na Adi Ciganliji
Mini golf je bio veoma popularan još polovinom XX veka, Foto: Promo
Kako je 15 beogradskih naselja dobilo ime…

Belgrade Mini Open će na najlepši način spojiti sport i zabavu, pa će biti organizovan i muzički program. Tokom dana će, osim takmičarskih aktivnosti, biti organizovan zabavni sadržaj i edukativni programi za sve zainteresovane, dok će večernji sati biti rezervisani za opuštanje uz koncerte i živu muziku.
U subotu 10. avgusta u večernjim satima posetioce će zabavljati sastav iz Beograda “Meow & The Woof Woofs”. Nijhov stil čine miks džeza, bosa nove i raznih drugih žanrova. Sviraće hitove od Deana Martina, preko “White Stripesa” do “Kissa”.

U nedelju 11. avgusta, nakon odigranih mečeva, svi posetioci će imati priliku da uživaju u obradama rock’n’roll hitova s kraja pedesetih i početka šezdesetih godina. Izvodiće ih sjajni bend “Bricks and Cans”. Ovaj sastav je osnovan krajem 2013, a svirali su na mnogim događajima i festivalima (Nišville; Wine Garden; Velika Beogradska Igranka na Kalemegdanu; proslava 50. rođendana Doma Omladine; 50 godina Rocka na Vračaru; Velika Rock’n’Roll Igranka u Božidarcu; Vinski maraton; Beer Garden), kao i u klubovima srpske prestonice.

Veliki uspeh prvog Wine Gardena u Botaničkoj bašti
Prvi Belgrade Mini Open: Turnir u mini golfu na Adi Ciganliji
Mini golf je odlična rekreacija, Foto: Promo

Mini golf je atraktivna igra u svetu, jer je mogu igrati svi, od 3 do 103 godine. Iako mini golf ima 18 staza, u kojima lopticu treba ubaciti u rupe iz što manje pokukašaja, svi kažu da je najvažnije 19. polje – klubski bar! To je mesto gde se nastavlja druženje, prepričavaju anegdote tokom igre, često i sa većom strašću od same igre. Mini golf tereni na Adi će prvi put imati ugostiteljski objekat potpuno prirodnog izgleda, sa pažljivo biranim proizvodima prilagođenih ambijentu.
Nesebičnu podršku u renoviranju terena i organiziovanja turnira dalo je i Javno preduzeće Ada Ciganlija. Njen direktor Robert Đukić kaže da mu je posebno drago što mini golf počinje u novom ruhu, jer je to bilo jedno od omiljenih zabavnih sadržaja Beograđana i njihovih gostiju.
– Povećanjem kvalitetnih sadržaja i manifestacija na Adi Ciganliji želimo da naša Ada bude rame uz rame sa sličnim gradskim oazama velikih svetskih metropola – dodaje Đukić.

FRANO LASIĆ: Uz “Međede” se lepše živi
Prvi Belgrade Mini Open: Turnir u mini golfu na Adi Ciganliji
Mini golf mogu da igraju sve generacije i odlična je porodična zabava, Foto: Promo

Obnovljeni tereni za mini golf se nalaze na staroj lokaciji, u neposrednoj blizini nekadašnjeg restorana “Jezero”. Sada su dobili potpuno novi, multifunkcionalni izgled, sa novim pratećim sadržajima. Grupa zaljubljenika u ovu veštinu je svojim iskustvom pomogla da se godinama zapušteni prostor renovira, osveži i dobije novo ruho. Postavljena je kompletno nova trava sa busenom, iznivelisane su staze, dodat novi mokri čvor… A, čime su se stvoreni uslovi za organizivanje raznih događaja – od tim bildinga, preko proslava rođendana, do koncerata i promocija. I sve to u prirodi, u srcu prelepe Ade Ciganlije, na samo 10 minuta od centra grada.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde