“Senke nad Balkanom 2”: Objavljena prva pesma – “Barjak”

0
659

Prva sezona serije “Senke nad Balkanom” ostala je, između ostalog, upamćena i po originalnoj muzici. Nju je posebno za ovaj serijal radio čuveni kantautor Magnifico. Kao jedan od hitova tada se izdvojila numera “Divna”, koju su paralelno izvodili Ognjen Radivojević, ali i Nikola Pejaković Kolja.

"Senke nad Balkanom 2": Objavljena prva pesma - "Barjak"
“Sestre”, Foto: Printskrin YouTube / Senke nad Balkanom

U drugom delu ovog TV serijala, autor Dragan Bjelogrlić spremio je još ambiciozniji dramski prikaz skrivene istorije Balkana, a muzika koju je osmislio Magnifico u svom originalnom pristupu u potpunosti prati misterioznu i napetu radnju. Prva pesma, koja je objavljena iz “Senki 2”, zove se “Barjak”, a izvodi je slovenačka grupa “Sestre”. Ona oslikava istorijske okolnosti u Evropi sredinom tridesetih godina prošlog veka.

“Senke nad Balkanom”: Ogi Radivojević peva pesmu “Divna”

Početak emitovanja nastavka “Senki nad Balkanom” planiran je za sredinu oktobra. U drugoj sezoni gledaoci će uživaćati u rolama koje tumače Dragan Bjelogrlić; Andrija Kuzmanović; Marija Bergam; Nenad Jezdić; Goran Bogdan; Jovana Stojiljković; Miloš Samolov; Srđan Žika Todorović; Gordan Kičić; Nebojša Dugalić; Branimir Brstina; Marko Živić; Toni Mihajlovski; Petar Arsovski… Ekipi će se pridružiti i novi likovi, koji su dodeljeni Leoni Paraminski; Nataši Ninković; Bogdanu Dikliću; Vesni Trivalić; Ivani Dudić; Marku Grabežu; Igoru Đorđeviću; Petru Strugaru i drugim glumcima.

DRAGAN BJELOGRLIĆ: Istorija koju nas nisu učili

“Sestre” su slovenačka drag queen muzička grupa, koja je učestvovala u Talinu na “Pesmi Evrovizije” 2002, sa kompozicijom “Samo ljubezen”. Osvojile su tada 13 mesto. Inače, trio je prvo počeo da nastupa pod imenom “Štrumpant’l Sisters”. Bio je u sastavu: Miss Marlena, Daphne i Charlotta. Međutim, Charlotta je napustila bend i na njeno mesto je došla Emperatrizz, koja je do tada bila make-up majstorka grupe. Zbog pobede benda “Sestre” na EMA (slovenački nacionalni izbor za Evrosong) digla se velika bura, zbog raznih reakcija ceo sličaj je dospeo čak i do Evropskog parlamenta, čiji su zvaničnici i zvaničnice izrazile zabrinutost za jednaki tretman LGBT osoba i poštovanje prava manjina u Sloveniji. RTV Slovenija je naposletku odlučila da prizna pobedu “Sestara”, koje su i predstavljale zemlju u Talinu.

BARJAK

Braćo i sestre,
Neka čuje se vaš glas
I mi smo tu večeras
Jer, hvala Bogu, ima nas
Ako nisi sa nama
Ne treba i ne mora
Ali samo da znaš
Sutra ovaj svet
Ovaj svet će biti naš

Tu smo, kao jedno
Tako smeli i tako mladi
I sunce je pod nama
Ja znam da sutra će doći naš dan!

Iste misli, svi u jedan glas
Snovi spremni, svi u isti dan
Mi sanjamo isti san
Mi imamo jedan plan
Ja znam da sutra će doći naš dan!

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde