Prva epizoda pete sezone “Vojne akademije” 11. januara na RTS-u

0
127

Stošić, Zimče, Klisura, Šaša, Džaković i drugi likovi iz “Vojne akademije” vraćaju se na male ekrane.

Prva epizoda pete sezone "Vojne akademije" 11. januara na RTS-u
Prva epizoda pete sezone “Vojne akademije” 11. januara na RTS-u, Foto: RTS

Nakon četiri izuzetno uspešne sezone stiže nova, još uzbudljivija sezona. Omiljeni TV junaci prolaze kroz nove izazove, od poslovnih do ljubavnih. Prva epizoda pete sezone emitovaće se 11. januara na Prvom programu RTS-a od 20h. Ova sezona ima 10 epizoda, koje će gledaoci imati prilike da gledaju iz subote u subotu.

Oklopna vozila na beogradskoj premijeri filma “Vojna akademija 5”

Prema idejnom konceptu producenta Nebojše Garića Neleta, scenaristi pete sezone su Zorica Cvijetić i Željko Hubač. Za osam godina, na oko 500 lokacija, sa 300 glumaca i više hiljada vojnika i statista snimljene su 62 epizode jedne od najgledanijih serija na našem programu.

Prva epizoda pete sezone "Vojne akademije" 11. januara na RTS-u
Viktor Savić, Foto: RTS

U “Vojnoj akademiji 5” razrađuje se nekoliko paralelnih tokova priče. U fokusu priče su kapetan Danijel Stošić (Bojan Perić) i major-psiholog Danka Obradović (Nina Janković). Najpre kao suparnici (Danka je na čelu komisije koja ne dopušta Danijelu da se vrati letenju), da bi vremenom proradile emocije sa obe strane.

IVAN MIHAILOVIĆ: Pozorište mora da čuva integritet

Anđela (Andrea Ržaničanin) želi da se približi svom dečku, poručniku specijalnih brigada Iliji Morači (Slaven Došlo). I to tako što će se prijaviti za obuku za ovu prestižnu jedinicu. Veza Vasketa (Miloš Timotijević) i Roksande (Jelisaveta Orašanin) je u krizi kada na majora oko baci poručnica Radmila Vuruna (Vaja Dujović). Bogoljub Bugi Janković (Vučić Perović) je ranjen tokom jedne akcije spasavanja. A Ceca (Anđela Jovanović), koja je godinama nesrećno zaljubljena u svog kolegu sa klase, počinje da se brine o njemu.

JOVAN JOVANOVIĆ: Talentovani dvometraš iz Trebinja
Prva epizoda pete sezone "Vojne akademije" 11. januara na RTS-u
Andrea Ržaničanin i Miodrag Dragičević, Foto: RTS

U seriji se problematizuje i borba za potomstvo Šaše (Dragana Dabović) i Klisure (Ivan Mihailović). Pratimo i avanture mladih potporučnika koji se trude da prežive u divljini, na obuci za specijalnu jedinicu, kada na test izdržljivosti dolaze njihova prijateljstva i ljubavne veze. Uz teme vezane za probleme i komične dogodovštine pitomaca i njihovih nadređenih, dodati su i elementi špijunskog zapleta.

Pored pomenutih glumaca igraju i Tamara Krcunović, Viktor Savić, Đorđe Stojković, Miodrag Dragičević, Jovan Jovanović…
Producent serije je RTS, a izvršni producent “Nira pro”, uz podršku Ministarstva odbrane Republike Srbije. Od početka serijala reditelj je Dejan Zečević.

BRANKO JANKOVIĆ: Glumac i kozar
Prva epizoda pete sezone "Vojne akademije" 11. januara na RTS-u
Tamara Dragičević i Branko Janković, Foto: RTS

– Mogli smo samo da se nadamo, kada smo počinjali da ćemo evo stići do pete sezone. Sada imam veću tremu, odgovornost, očekivanja i nadanja u odnosu na mlađe kolege – rekao je za RTS Bojan Perić.
Mlada glumica Vaja Dujović prvi put se pojavljuje u seriji “Vojna akademija”. Tumači lik stroge i pravedne žene-poručnika u specijalnoj brigadi.
– Pred samo snimanje sam imala veću tremu, a sada sam više uzbuđena, i želim da seriju u miru gledam svake subote. Mislim da ću da uživam! – izjavila je Vaja.

MILOŠ TIMOTIJEVIĆ: Dobro krijem tajne – i od sebe

Angažman u seriji kakva je “Vojna akademija” od glumaca zahteva, između ostalog, i fizičku spremnost.
– Tokom rada na seriji videli smo stvarno svašta, svašta smo otkrili, svašta smo radili… snimali smo scene koje su vrlo fizički zahtevne. Ovo je jedna beskrajno zanimljiva priča za snimati i raditi. I za novu sezonu smo snimali na velikom broju lokacija, na Tari, u Batajnici… – dodao je Perić.

E. A. / Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde