Održana prva donatorska večera Bitef festivala

0
262

U okviru donatorske večeri Bitef festivala održana je aukcija dela naših poznatih umetnika Vladimira Veličkovića, Uroša Đurića, Mihaela Milunovića i Vuka Vidora Veličkovića, kao i plakata i kataloga prvog izdanja Bitefa iz 1967. godine koji je dizajnirao Vladislav Lalicki.

prva donatorska večera Bitef festivala
 Foto: Facebook / Bitef

Prva donatorska večera Bitef festivala uspešno je održana 15. novembra u beogradskom hotelu “Square Nine. A, uz podršku prijatelja festivala I&F McCann Grupe. Na donatorskoj večeri koja je okupila predstavnike diplomatskog kora, brojne ličnosti iz poslovnog, umetničkog i javnog života prikupljena su sredstva koja će biti usmerena u realizaciju programa Bitef festivala.

51. BITEF: Gran Pri za najbolju predstavu pripao „Olimpu“

prva donatorska večera Bitef festivala
Miloš Latinović, Srđan Šaper i Ivan Medenica, Foto: Promo

U okviru donatorske večere održana je aukcija dela naših poznatih umetnika Vladimira Veličkovića; Uroša Đurića; Mihaela Milunovića; i Vuka Vidora Veličkovića; kao i plakata i kataloga prvog izdanja Bitefa iz 1967. godine, a koji je dizajnirao Vladislav Lalicki. Iznenađenje aukcije bili su specijalna Bitef iskustva. Putovanje sa Ivanom Medenicom, umetničkim direktorom Bitefa na studijsko putovanje i pozorišna radionica za 10 osoba u Bitef teatru sa timom Bitef teatra i poznatim umetnicima.

prva donatorska večera Bitef festivala
Vladimir Veličković donirao je svoj rad “Bez naslova”, Foto: Facebook / Bitef

Direktor Bitefa Miloš Latinović najavio je osnivanje Kluba prijatelja Bitefa i preneo je svoju zahvalnost svima koji su se odazvali pozivu.
– Nama u Bitefu ovo daje nadu da na putu na kome smo, nismo sami i uverava nas kako da je u našem društvu sazrela svest o neophodnosti podrške kulturi od strane biznisa, javnih ličnosti, diplomata i politike – rekao je Latinović.

Romčević, Bradić i Medenica u pratećem programu JPF-a u Užicu

prva donatorska večera Bitef festivala
Specijalni gost večeri glumac Svetozar Cvetković sa ćerkom Deom Cvetković i Milošem Latinovićem direktorom i Ivanom Medenicom umetničkim direktorom Bitefa, Foto: Facebook / Bitef

Svetozar Cvetković dirnuo je sve prisutne svojim rečima i pozvao da se pridruže podršci Bitefu govoreći o njemu kao stvaraocu tog “sveta” koji ne bi postao da 1967. godine Mira Trailović i Jovan Ćirilov nisu došli na ideju da “Svet” naprave u Beogradu.

prva donatorska večera Bitef festivala
Aukcija umetničkih dela, Foto: Facebook / Bitef

Obraćajući se okupljenima kao prijatelj Bitefa, čija je kompanija I&F McCann podržala festival, Srđan Šaper je rekao:
– Bitef je deo sveta u našem gradu i deo Beograda u svetu. Bitef su sva beogradska pozorišta zajedno i sva svetska pozoriša u Beogradu. Bitef smo mi ovde, kao građani Beograda, privremeni ili stalni, i kao građani sveta definitivno i zauvek. Zato podržati Bitef znači podržati nas same da doprinesemo boljem i širokogrudijem društvu, otvorenijem, pametnijem, produhovljenijem.

UROŠ ĐURIĆ: Nisam ni anđeo ni đavo, trudim se da budem dobar čovek

prva donatorska večera Bitef festivala
Jelena Gavrilović i “Wonder Strings”, Foto: Facebook / Bitef

Cilj donatorske večeri je uspostavljanje novog modela podrške umetnosti i predstavlja jedinstveni događaj u sferi kulture kod nas.
Donatorskoj večeri su, između ostalih, prisustvovali i ambasadori Crne Gore, Švajcarske i SAD; slikari Uroš Đurić i Vuk Vidor Veličković; glumci Tamara Vučković, Slaven Došlo, Isidora Minić, Branka Pujić, Maja Šuša i Milan Lučić; spisateljica Biljana Srbljanović, kao i predstavnici brojnih kompanija.

„Wonder Strings“: Pop i rok hitovi u klasičnoj dimenziji

prva donatorska večera Bitef festivala
Jelena Stupljanin, Foto: Facebook / Bitef

Program je vodila glumica Jelena Stupljanin, a prisutni su uživali u muzičkom programu kvarteta “Wonder Strings” uz specijalnu gošću Jelenu Gavrilović.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde