Pozorište na Terazijama: Proslavljen 69. rođendan

0
99

Dan Pozorišta na Terazijama obeležen je 24. decembra.

Pozorište na Terazijama: Proslavljen 69. rođendan teatra
Aleksandar Đaja, direktor Pozorišta na Terazijama, Foto: Vladimir Opsenica

Danas je u foajeu Pozorišta na Terazijama tradicionalnom dodelom Godišnjih nagrada i zahvalnica proslavljen 69. rođendan ove kuće.

Pozorište na Terazijama: Premijerom mjuzikla “Inside out” započela nova sezona

Upravni odbor Pozorišta na Terazijama, na sednici održanoj 12. decembra, na predlog direktora Aleksandra Đaje, jednoglasno je doneo odluku o dodeli Godišnjih nagrada i zahvalnica za izuzetan doprinos u 2018. godini.

Dobitnik Godišnje nagrade za 2018. godinu je Milan Nedeljković, dirigent Pozorišta na Terazijama, za izuzetan doprinos i umetničko ostvarenje pri radu na orkestraciji za mjuzikl “Inside Out”.

Pozorište na Terazijama: Za početak naredne sezone novi mjuzikl “Totalni preokret”
Pozorište na Terazijama: Proslavljen 69. rođendan teatra
Milan Nedeljković, dirigent i dobitnik Godišnje nagrade za 2018, Foto: Vladimir Opsenica

Nedeljković je rođen 1976. godine u Valjevu. Studirao je dirigovanje na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi Stanka Šepića. Dirigent i orkestrator u Pozorišta na Terazijama je od 2001. godine (Poljubi me Kejt; A Chorus Line; Čikago; Briljantin; Glorija; Cigani lete u nebo; Grk Zorba; Producenti; Zona Zamfirova; Mamma Mia!; Sweet Charity; Inside Out). Stalni je saradnik Muzičke produkcije RTS-a za koju je realizovao više desetina audio zapisa; kao i Beogradske filharmonije; Beogradskog filmskog i orkestra “Proarte”. Kao kompozitor predstave “Tvoja ruka u mojoj” (režija Nebojša Dugalić; Madlenianum, Beograd) dobitnik je nagrade “Zlatni vitez” istoimenog festivala u Moskvi 2018. (nagrada za najbolju predstavu u celini). Dobitnik je Godišnje nagrade Pozorišta na Terazijama (2006, 2018).

Pozorište na Terazijama: Poslednje izvođenje predstave “Dva mirisa ruže”

Dobitnici zahvalnica za doprinos radu pozorišta za 2018. su: Jelena Jovičić; Dušica Novaković; Suzana Lukić; Ivana Knežević; Ivana Popović Ilijin; Mirjana Lazarević; Milan Gromilić; Nebojša Gromilić; Nemanja Naumoski; Igor Grabovica; Branko Mitrović; Sava Vidicki; Nemanja Pražić; Stefan Ćaldović; Bojan Gavrilović; Biljana Peković; Ljubiša Dinčić; Dušan Šida; Marko Pantelić; Mihajlo Bogosavljević; Ivana Matejić; Želimir Vasić; Hrvoje Ivović; Siniša Jovanović; Anica Ivančević; Ivana Medigović; Jovana Šuleić; Maja Ubović; Marko Todić; Zoran Đurić; Mirjana Đurđević; i Zoran Blagojević.

Preminuo glumac Božidar Bole Stošić
Pozorište na Terazijama: Proslavljen 69. rođendan teatra
Dobitnici godišnjih nagrada i zahvalnica, Foto: Vladimir Opsenica

Za 10 godina rada u pozorištu zahvalnice su dobili Bojan Ilić; Igor Naumoski; Iva Pjetlović; Jelena Smiljanić; Maja Arsić; Mladen Lukić; Nina Bulajić; Snežana Šimić; Zoran Mandić; i Nenad Babić. Za 20 godina rada nagrađeni su Nenad Arnaut i Nikola Bulatović; a za 30 godina Bojan Gavrilović; Danica Arapović; Jelena Mit; i Predrag Bogojević.

Zahvalnice za doprinos radu pozorišta kolegama koje su otišle u penziju, dodeljene su Nataši Piale; Slavku Delji; i Goranu Bukiliću. Zahvalnice za uspešnu saradnju sa Pozorištem na Terazijama dobili su: emisija “Beogradska hronika” (RTS); Danilo Mašojević, reporter TV Prava; pekari “Trpković”; i “McDonald’s” Terazije.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde