Program manifestacije Dani Danila Bate Stojkovića 2018

0
593

Kao što smo najavili, kulturna manifestacija Dani Danila Bate Stojkovića održaće se od 10. do 13. avgusta u Vrnjačkoj Banji, u čast velikanu srpskog glumišta.

Program manifestacije Dani Danila Bate Stojkovića 2018Dani Danila Bate Stojkovića 2018 započeće konferencijom za novinare 10. avgusta u Hotelu “Zepter”. Tu će manifestaciju najaviti proslavljena glumica Mira Banjac zajedno sa kolegama Milanom Cacijem Mihailovićem, Draganom Vujićem Vujketom, Milanom Kalinićem, Dejanom Lutkićem, Brankom Jankovićem i Srđanom Ivanovićem, koji će ovogodišnji domaćin Batinih dana. Biće prisutni i predstavnici Opštine i Udruženja građana “Bata Stojković”.

Dani Danila Bate Stojkovića 2018 od 10. do 13. avgusta u Vrnjačkoj Banji
Program manifestacije Dani Danila Bate Stojkovića 2018
Miljan Prljeta i Milan Lane Gutović u predstavi “Art”, Foto: Promo
Prvog dana festivala održaće se Književno veče Mire Banjac
Prvog dana festivala održaće se Književno veče Mire Banjac

Na programu prvog dana je Književno veče Mire Banjac (19h) u Vrnjačkoj biblioteci, svečano otvaranje u Amfiteatru “Danilo Bata Stojković (20,30 h), posle koga će biti izvedena pozorišna predstava “Art” u kojoj igraju Milan Lane Gutović, Miljan Prljeta i Marko Gvero.

Drugog dana manifestacije u Glumačkom parku (11h) biće izveden program “Sećanje na velikane srpskog glumišta”. Govoriće Mira Banjac; Branko Janković; Milan Caci Mihailović; Dragan Vujić Vujke; Milan Kalinić; Srđan Ivanović; Viktor Savić; Dejan Lutkić; Đorđe Stojković; kao i prijatelji Bate Stojkovića. Oni će potom u Glumačkom parku zasaditi sadnice nedavno preminulim glumcima Ljubiši Samardžiću i Nebojši Glogovcu.

42. Festival filmskog scenarija od 13. do 17. avgusta u Vrnjačkoj Banji
Srđan Ivanović i Milan Kalinić u predstavi "Ko je ovde idiot", Foto: Promo
Srđan Ivanović i Milan Kalinić u predstavi “Ko je ovde idiot”, Foto: Promo

Uveče će na Trgu kod vodopada (19,30h) Milan Kalinić i Srđan Ivanović odigrati predstavu “Ko je ovde idiot”. A u Amfiteatru će od 21 h biti izvedena predstava “Banjski spomenar”. U njoj igraju glumci iz klase Ljubisava Majera i Branislava Lečića. Od 22h na istom mestu biće projekcija filma “Varljivo leto ’68” Gorana Paskaljevića. Inače, ovo filmski klasik je nedavno Jugoslovenska kinoteka u saradnji sa Vip Mobile i producentom Centar filmom digitalno restaurisala.

Ubi me kurje oko
Iz predstave “Ubi me kurje oko”, Foto: Promo

Poslednjeg dana manifestacije, u nedelju 12. avgusta, u Vrnjačkom bioskopu (20h) biće pozorišna predstava “Ubi me kurje oko” u kojoj igraju Srđan Ivanović, Andreja Maričić i Vesna Stanković. Ove godine biće dodeljena posthumana zahvalnica Miloradu Mandiću Mandi koji je nesebično pomagao da ova manifestacija zaživi u Vrnjačkoj Banji.

D. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde