Program drugog Jesenjeg pozorišnog festivala Emira Kusturice

0
146

Drugi Jesenji pozorišni festival reditelja Emira Kusturice održaće se 27. i 28. oktobra na Mećavniku pod sloganom “Kao da živimo u međuvremenu”.

Jesenji pozorišni festival Mećavnik Emir Kusturica
Drugi Jesenji pozorišni festival

Jesenji pozorišni festival imaće takmičarski program, koji sadrži četiri studentske predstave: “Braća” Mihaila Durnjenkova u izvođenju Fakulteta dramskih i filmskih umjetnosti Sinergija; komad “Skoro pa drama”, Itana Koena, predstavlja Fakultet dramskih umetnosti iz Beograda; “Šest lica traži pisca”, Luiđija Pirandela, Akademija umetnosti Novog Sada; i “Galeb” Antona Čehova u izvođenju Akademije umetnosti Beograd.

Kao da živimo u međuvremenu: Jesenji pozorišni festival na Mećavniku

Slogan festivala je zapravo izreka književnika Matije Bećkovića i predstavlja refleksiju tempa i vremena u kojem živimo. Kao i prošlo i ovogodišnje izdanje festivala će se dešavati prema zamisli osnivača, da Mećavnik postane sinonim za prožimanje energije i iskustva između mladih i ostvarenih umetnika. Kao specijalni gosti najavljeni su Zvezdara teatar sa predstavom “Hipnoza jedne ljubavi” Dušana Kovačevića. Oni će svečano otvoriti ovu pozorišnu smotru.

Fakultet dramskih i filmskih umjetnosti Sinergija predstaviće se delom “Braća”, Mihaila Durnjenkova, Foto: Jesenji pozorišni festival

Kustendorf među 25 najopuštenijih festivala na svetu

Tokom dva dana festivala, publici će biti predstavljene četiri studentske predstave, dva dramska klasika i dva savremena teksta. Selektor festivala, reditelj Milan Nešković, vodio se odabirom predstava koje će zajedno činiti najbolju celinu u odnosu na problem koje su mladi autori odlučili da tretiraju kroz pozorišni čin. Motiv percepcije savremenog trenutka prirodno se izdvaja u brojnim studentskim predstavama; bez obzira na to da li se one bave klasičnim dramskim delima ili savremenim autorima.

Predstava „Voz“ 100. put pred publikom za početak sezone Zvezdara teatra

– Gotovo uvek je tretiranje problema odražavalo vreme u kome živimo. Ali, iz vizure mladih, kojima je Jesenji pozorišni festival i posvećen – izjavio je selektor festivala Milan Nešković .
Drugi Jesenji pozorišni festival Emira Kusturice organizuje Rasta Internacional, a generalni sponzor je Kompanija NIS.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde