Program 26. Drinske regate Bajina Bašta od 17. do 21. jula

0
861

Jedinstveni karneval na vodi, osmišljen kao sećanje na čuvene drinske splavare koji su rekom prevozili građu, okupiće i ovog leta brojne posetioce.

Program 26. Drinske regate Bajina Bašta od 17. do 21. jula

26. Drinska regata Bajina Bašta održaće se od 17. do 21. jula. Organizatori su pripremili bogat i zanimljiv prateći program, pa će učesnike zabavljati poznati muzički gosti, biće ića i pića, takmičenje u pripremanju riblje čorbe… Naravno, tradicionalno, organizovaće se i Most Fest, muzički festival koji je sastavni deo Regate.

25. Drinska regata: Ceca Ražnatović oborila sve rekorde posećenosti
Program 26. Drinske regate Bajina Bašta od 17. do 21. jula

Drinska regata je najstarija i najmasovnija manifestacija na reci Drini koja se već četvrt veka organizuje u Bajinoj Bašti. Prva Drinska regata je održana jula 1994. i od tada se svake treće sedmice u julu odvija ova manifestacija. Održava se u uspomenu na drevne drinske splavare i predstavlja spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima. Ovaj jedinstveni karneval na vodi uz veliki broj drugih raznovrsnih sadržaja predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji i najveći događaj na vodi u ovom delu Evrope. Pored velikog spusta rekom Drinom, posetioci će uživati ove godine i uz nastupe Lepe Brene, Marije Šerifović, grupa “Riblja čorba”, “Balkanika”… a u periodu od 17. do 21. jula biće organizovan i mini sajam suvenira, domaće radinosti, meda i rakije na trgu i glavnoj ulici u Bajinoj Bašti.

Rođendanski koncert: Kad Brena peva, gori Arena

Centralni deo manifestacije je spust Drinom od Perućca do Rogačice koji je uvek subotom. Kilometarska povorka startuje ispod HE “Bajina Bašta” tačno u 11h. Zbog ogromnih gužvi na startu potrebno je ka Perućcu krenuti bar nekoliko sati ranije. Spust uvek zvanično otvara neko od poznatih javnih ličnosti ili od najviših državnih funkcionera.

učesnici

PROGRAM 26. DRINSKE REGATE BAJINA BAŠTA

Sreda, 17. jul 21h – Koncert grupe “Balkanika”, centar grada;
Četvrtak, 18. jul 16h –
Takmičenje u pripremanju riblje čorbe pored reke Vrelo u Perućcu;
Petak, 19. jul 22h –
Koncert Lepe Brene, izletište Rača;
Subota, 20. jul 11h –
26. Drinska regata, zabavno rekreativni spust;
Subota, 20. jul od 21h –
Muzički festival MOST FEST: “Odgovor” (Čačak); Marija Šerifović; “Riblja čorba”.

Vrnjački karneval 2019: Koncerti “Atomaca”, Brene, Šerifovićke…

U 2016. godini Drinska regata je nagrađena sa dva najznačajnija priznanja u turizmu u Srbiji tako da je i zvanično krunisana kao najbolja srpska turistička manifestacija. Od strane Turističke organizacije Srbije Drinskoj regati je na Svetski dan turizma dodeljen Turistički cvet 2016 za najbolju turističku manifestaciju u Srbiji; a od strane Privredne komore Srbije i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija nagrada “Najbolje iz Srbije 2016” za najbolju turističku manifestaciju u funkciji promocije Srbije. Ova nagrada je posebno značajna jer su kao kriterijumi za ocenu bili i objektivni parametri kao što je broj posetilaca, tradicija i dobra organizacija, ali i ocene eminentnog stručnog žirija i ono što je posebno važno glasanje posetilaca manifestacije.

Program 53. Zaječarske gitarijade – Vlatko, “Čorba”, “Orgazam”, Alen…

Od jubilarne 20. Drinske regate ustalilo se da program manifestacije traje pet dana i to od srede do nedelje, a veliki spust Drinom je tradicionalno uvek subotom. Most Fest je kao muzički festival u okviru Drinske regate izrastao u jedan od najvažnijih segmenata manifestacije. Na izletištu Rača pored Drine nastupaju najpoznatije muzičke zvezde sa ovih prostora. Do sada su u okviru Most festa gosti bili Zdravko Čolić; Toni Cetinski; Vlado Georgiev; “Bajaga i Instruktori”; “Atomsko sklonište”; “YU grupa”; “Divlje jagode”; “Van Gog”; Dado Topić; “Električni orgazam”; Goran Bregović; Marko Nastić…

“Čorba se čuje i bez struje” u prepunom Sava centru
Program 26. Drinske regate Bajina Bašta od 17. do 21. jula

Kamp 26. Drinske regate, otvoren je na lokaciji u produžetku Drinske ulice na obali Drine. Kamp je ograđen, a obezbeđeni su tuševi i toaleti. Površina kampa je 65 ari, od čega je 30 ari pod hladom. Obezbeđen je ograđen parking prostor za 100 vozila na 100 metara od kampa. Kamp je udaljen 500 metara od centra grada; 800 metara od izletišta Rača (Most Fest); 700 metara od autobuske stanice.

Detaljne informacije možete naći OVDE.

A. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde