Program 17. BBF-a: Više od 120 besplatnih koncerata za pet dana

0
105

Belgrade Beer Fest, najposećenija manifestacija u jugoistočnoj Evropi, ove godine održaće se od 14. do 18. avgusta na Ušću.

Program 17. BBF-a: Više od 120 besplatnih koncerata za pet dana

Organizatori su obezbedili bogat muzički program 17. BBF-a i najavljuju da će biti zabeležen još jedan rekord – za samo pet dana na četiri bine biće održano više od 120 besplatnih koncerata!

17. Belgrade Beer Fest: Gitarista, pevač i tekstopisac Johnny Marr na Ušću

Od ove godine Beer Fest postaje deo nove festivalske platforme – Cloud Festivals, koja će objediniti tri festivala na Ušću. Beogradska kulturna mreža i Skymusic, koji stoje iza Cloud platforme, postaviće nove standarde organizacije i produkcije festivala u Srbiji i regionu. Očekuje se da Belgrade Beer Fest, Music Week i Noć muzike na Ušću poseti više od milion ljudi u periodu od 14. do 30. avgusta. Cloud će posetiocima sva tri festivala omogućiti i pristup VIP zonama, koje će ove godine biti proširene i pružiće bolji užitak kako u koncertima, tako i u brojnim pivskim brendovima. Karte za VIP zone uskoro će biti puštene u prodaju. Velika novina je to što će konzumacija uz VIP kartu biti neograničena tokom cele večeri (“All you can drink” koncept).

17. Belgrade Beer Fest: Magnifico na Ušću, Ida Prester promo lice festivala
Program 17. BBF-a: Više od 120 besplatnih koncerata za pet dana

Muzički program na 17. BBF-u će se prvi put održavati uporedo na četiri bine – Main stage, Alternative Stage, Groove stage i Bunt stage. Neke od najvećih muzičkih zvezda regiona i sveta će nastupiti na Main stage-u. Ovogodišnji festival će otvoriti sjajan muzički spektakl “Rok opera”. Na bini će se naći 120 izvođača koji će izvoditi antologijske muzičke hitove svetskih rok zvezda. Od 22,30h, prvi put u Srbiji, sviraće kultni gitarista grupe “The Smiths”, Johnny Mar. On će izvesti pesme sa svojih solo albuma, kao i najveće hitove “Smitsa”. Prvi dan festivala će svakako obeležiti svetski hitovi, a publika će uživati i u muzici sjajnih domaćih bendova – “Artan Lili”; “Majke” i “Kanda, Kodža i Nebojša”.

17. Belgrade Beer Fest: Povratak na muzičku scenu grupe “Negativ”

Drugi dan festivala otvara legendarno “Atomsko sklonište”. Marko Louis, “Kerber” i “Eyesburn” će na Ušće doneti i tradicionalne zvuke trube, regea i hardkor panka. Od 21,30h na Main stage-u će nastupiti američki reperi “Crazy Town X”, koji na Beer Fest dolaze prvi put, a u sklopu turneje na kojoj obeležavaju 20 godina rada.

Program 17. BBF-a: Više od 120 besplatnih koncerata za pet dana

U petak 16. avgusta posetioce na Ušću očekuje žestoka svirka domaćih bendova “Sharks, Snakes and Planes”; “Bjesovi”; “Električni orgazam”; i “Orthodox Celts”. Prvi povratnički koncert u Srbiji će održati i grupa “Negativ”. Iz Hrvatske stiže veoma popularni splitski reper Vojko V, kao i benda “Brkovi”, koji na duhovit način spaja turbofolk sa rokom i hevi metalom. Za muzičko zagrevanje trećeg dana će biti zadužen mladi Johnny Ranković, a potom će nastupiti veterani muzičke scene Bilja Krstić i “YU grupa”. Atmosferu će do usijanja dovesti Magnifico, koji na specifičan način miksuje fank, disko, rok, džez i etno zvuk. Nastupiće i Damir Urban, koji će izvoditi hitove iz svoje tri decenije duge karijere.

17. Belgrade Beer Fest: “Eyesburn”, “Atheist Rap” i Vojko V. na glavnoj bini
Program 17. BBF-a: Više od 120 besplatnih koncerata za pet dana

Poslednje večeri festivala na Main stage-u će nastupiti popularni crnogorski bend “Perper”, kao i Dejan Cukić; “Bombaj štampa”; “Blaža i Kljunovi”. Prvi put na bini Beer Festa će nastupiti nekada veoma popularni “Tap 011”, a iz Zagreba dolazi “Elemental”, bend koji beogradska publika izuzetno voli. Iz Velike Britanije stiže bend “Zion Train”, koji već tri decenije na inovativan način miksuje rege i dance muziku. Na Alternative i Groove stage-u će nastupiti ništa manje popularni lideri alternativnih muzičkih pravaca, a Bunt stage će biti rezervisan za nastupe demo bendova, koji su se izdvojili tokom Bunt rock festivala.
Kompletan program i satnicu možete pogledati OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde