“Prljavo kazalište” slavi 40 godina postojanja

0
282

Jedan od najdugovečnijih i omiljenih ex-YU rok bendova svih generacija “Prljavo kazalište” obeležava veliki jubilej – 40 godina na muzičkoj sceni.

Prljavo kazalište fb
Foto: Facebook / Prljavo Kazalište Fan Club

Grupa “Prljavo kazalište” odlučila je da takav jubilej zaslužuje spektakularnu proslavu. Održaće ono u čemu su najbolji – live koncerte. Četrdeset godina druženja i strasti koja ne jenjava, sa svojom će publikom proslaviti serijom vrhunskih koncerata, odnosno turnejama po Evropi, Australiji, Americi i Kanadi.

Belgrade Beer Fest: „Riblja čorba“ na Ušću započela jednogodišnju turneju

Njihovi nastupi i dalje su događaji koje publika s nestrpljenjem iščekuje. Jer, svaki izlazak na pozornicu Mladena Bodaleca, Jasenka Houre i društva, posebna je priča. Žestoki, prepoznatljivi zvuk, kao i odlična svirka očekuju se u narednim mesecima. Muzički karavan, kojim će Prljavci započeti proslavu 40. rođendana, startuje 7. februara u Ptuju (Slovenija), u tamošnjoj karnevalskoj dvorani. Dva dana kasnije, 9. februara, održaće veliki koncert u Osijeku (Hrvatska), u dvorani Gradski vrt.

Bora Đorđević dobitnik nagrade „Ivo Andrić“

Onda sledi turneja u Australiji, gde će svirati ponovo posle više od 20 godina. “Prljavo kazalište” nastupiće u uglednim koncertnim prostorima najvećih gradova na ovom kontinentu. U Petru imaju svirku 15. februara; sledi Melburn 16. i 22. februara; pa Brisbejn 17. februara; Adelaid 23. februara; na kraju, 24. febrara imaće koncert u Sidneju.

ZORAN PREDIN: Ne ustručavajte se reći istinu, ma koliko ona bila bolna

Prljavo kazalište Antologija
Trostruki CD box sa 45 hitova “Antologija”

Krajem aprila i početkom maja održaće konecrte u Severnoj Americi. I to u Torontu (27. april); Njujorku (29. april); Los Anđelesu (4. maj); San Hoseu (5. maj); i Vankuveru (6. maj). Potom će usletiti nove svirke u novim gradovima. I, naravno, nova druženja sa vernim obožavaocima. Između Australije i Amerike, trebalo bi da se pojavi na tržištu i novi album.

„Kad padnu mostovi“ snimili „Komuna“, Kiki, Tifa, Predin, Zele

Prljavo kazalište sajt
Foto: prljavokazaliste.com

Svaki novi koncert legendarnih Prljavaca, biće retrospektiva njihovog stvaralaštva, protkana brojnim hitovima. Ujedno, to je i odlična prilika za promociju ultimativne zbirke ključnih pesama “Antologija” (u izdanju Suzy/Hit Recordsa), objavljene upravo povodom četiri decenije muzičkog postojanja benda. Reč je o trostrukom CD boxu sa 45 pesama. Publika će na predstojećim koncertima zajedno sa njima pevati hitove “Crno-bijeli svet”; “17 ti je godina tek”; “Moderna djevojka”; “Mi plešemo”; “Zaustavite zemlju”; “Sve je lako kad si mlad”; “Marina”; “Slaži mi”; “Ne zovi mama doktora” i mnoge druge.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde