Grupa “E-Play” objavila spot za pesmu “Pristanište”

0
119

“Pristanište” je pesma sa petog studijskog albuma “Sloboda” alternativnog beogradskog benda.

Grupa "E-Play" objavila spot za pesmu "Pristanište"
Na snimanju spotu “Pristanište, Foto: Facebook / E-Play

Grupa “E-Play” objavila je spot za pesmu “Pristanište”, snimljen na unutrašnjem trouglu između Kulturnog centra Beograda (KCB), Dvorane KCB-a i palate “Albanija”. Autor muzike i teksta je Maja Cvetković, a aranžman potpisuje zajedno sa Goranom Ljubojem Trutom.

Ovacije za “E-Play” na slavlju u punoj “Amerikani”

– Kažu ljudi da dobar tim ne treba menjati, pa smo se i mi držali toga. Sa režiserom Vukom Protićem smo već radili na prethodnom spotu “Šamarčina” i nakon obostranog razumevanja, odlučili smo da ponovimo saradnju. Ovaj put je scenario bio vezan za naziv samog albuma. Hteli smo da predstavimo ograničavanje slobode koje na kraju uvek rezultira unutrašnjim nezadovoljstvom. Nadam se da smo uspeli – izjavila je basistkinja i pevačica Maja Cvetković.

“E-Play” objavio i promovisao album “Sloboda”
Grupa "E-Play" objavila spot za pesmu "Pristanište"
Maja Cvetković, Foto: Printskrin YouTube / E-Play

Bendu “E-Play” je za “Pristanište” bio potreban prostor u Beogradu ograđen zgradama, koji bi predstavljao zatvor, ali to nisu mogli da nađu…
– Na preporuku Ratka Rakina iz KCB-a dobili smo magičan prostor. Kod snimanja spota izbor lokacije uvek igra ključnu ulogu, a ovde nam se baš posrećilo. Naravno u ovom kišnom periodu veliki stres je bila vremenska prognoza. Mislim da je to bilo jedino popodne u proteklih mesec dana da nije padala kiša. Sreća nas je pratila na ovom snimanju spota, a tako slično je bilo i u studiju – objašnjava Maja.

Montenegro Beer Fest: Na Cetinju i Bajaga, “Negativ”, Kiki, “Let 3″…

Album “Sloboda” (Long Play 2018), rađen u produkciji Voje Aralice, naišao je na brojne pozitivne kritike u čitavom regionu. Sa njega su ranije izdvojeni singlovi i spotovi “Srešćemo se neki drugi put”; “Da budemo samo dobro”; i “Šamarčina”. Grupu uskoro očekuju nastupi na velikom broju letnjih festivala – Montenegro Beer fest (26. jula, Cetinje); Bedem fest (1. avgust, Nikšić); Gitarijada (2. avgust, Veliko Gradište); TrNOVfest (10. avgust, Ljubljana)…

E. A. / Izvor: Telegraf

PRISTANIŠTE

Ne pristajem na lažan smeh
tako je
Ne pristajem na gorku reč
tačno je
Hajde sa mnom,
sa mnom da pristanem

Sve ode sve
ode sve
Ode život samo nestane

Ne pristajem baš na sve
nije lek
Ne pristajem na lagan teg
bura je
Hajde sa mnom,
sa mnom da pristanem

Sve ode sve
ode sve
Ode život samo nestane

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde