Prirodni kod: Deveti Beogradski festival cveća

0
41

Predstojeći vikend u art komuni Dorćol Platz biće šaren, mirisan, u prirodnim tonovima i kodovima.

Prirodni kod: Deveti Beogradski festival cveća

Beogradski festival cveća najavljuje svoje deveto izdanje 21. i 22. septembra u Dorćol Platzu, pod sloganom “Prirodni kod”. Ova festivalska tradicija, posvećena praksama preduzetništva, kreativnih industrija i inovacija koje su inspirisane i motivisane održivim urbano-prirodnim konceptima i kodovima, i ovoga puta podići će lestvicu prestavljajući neke od najuspešnijih, i neke od najinovativnijih tematskih projekata.

Cveće

Subota, 21. septembar, posvećen je temi zaštićenih prirodnih dobara inovativnim pristupima u obrazovanju mladih i široke publike o rastućem značaju ove teme. O tome da li i koliko poznajemo prirodnjačku mapu Srbije; kako je vide kreativci digitalnih medija i umetnosti; i šta novo mogu da joj ponude – govoriće dr Uroš Krčadinac, profesor na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu, u prezentacionoj sesiji digitalne demo-mape “Mali Atlas prikrivene Srbije”. Bogat radioničarski program, praćen jedinstvenom izložbom dokumentarističko-umetničke fotografije Gornjeg Podunavlja “Vodeni Lavitint” organizuju Svetski fond za prirodu (WWF); Zavod za zaštitu prirode RS; i JP Vojvodinašume.

Marko Louis objavio spot za pesmu “Cveće cafnalo”

U nedelju, 22. septembra, publici će se predstaviti neke od najuspešnijih, domaćih preduzetničkih inicijativa, čije misije počivaju na opstanku jedne od najvažnijih vrsta za opstanak života na Planeti – pčela. Zašto i kako pčelarstvo, postaje sve unosniji posao i sve popularniji hobi? Odgovore će dati profesionalaci iz kompanije “Happy Honey”, organizacije “Ekonaut”, koja sprovodi jedinstveni projekat gradskog pčelarstva “BeeConnected”.

Festivalski vikend još je najavljen buketima urbanih i divljih oblika i boja; degustacijama kafe spravljene rukom vrhunskih barista majstora; otvorenom školom za iskusne i baštovane početnike koju će voditi naš poznati stručnjak dipl. ing. Vladimir Milutinović; kao i besplatnom animacijom za decu. Oba dana svakako će obeležiti popodnevni konceti mladih, talentovanih i sve popularnijijh muzičara Majke Mare i benda “Ljubičice” u kamernom ambijentu ušuškanom u zelenilo.

5. Indirekt Showcase od 2. do 4. oktobra – koncerti, paneli, radionice

Kao naročito atraktivnu, zabavnu, ali i korisnu aktivnost na kraju svakog dana festivala “Zelena mreža održivih rasadnika Srbije” će posle muzičkog programa ponuditi sadni materijal na dobrotvornoj aukciji. Tom prilikom će se prikupljati sredstva za jesenje ozelenjavanje i pošumljavanje grada sa jedne strane, a sa druge građani podsticati uređuju svoje zelene površine. Učesnici u ovoj aukciji moći da se nadmeću za kvalitetne sadnice i na taj način oplemene svoje gradske oaze po pristupačnim cenama. Tokom celog festivala na štandu “Zelene mreže” možete dobiti savete o ozelenjavanju eksterijera i enterijera. Takođe, moći će i da prijave svoje površine za jesenju sadnju uz pomoć volontera.

Prirodni kod: Deveti Beogradski festival cveća

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde