Izložba fotografija “Priroda u slici i (ne)prilici” u Galeriji RTS-a

0
265

Redakcija “Energetskog portala” organizovala je nagradni eko foto-konkurs i pozvala sve ljubitelje prirode i fotografije da uzmu aparat u ruke, izađu u prirodu i zabeleže svoj najsnažniji utisak.

Izložba fotografija "Priroda u slici i (ne)prilici" u Galeriji RTS-a
Dar prirode, fotografija Miloša Karaklića

Izložba fotografija “Priroda u slici i (ne)prilici” biće otvorena 12. juna u Galeriji Radio-televizije Srbije. “Energetski portal” je medij posvećen čistoj energiji i održivom razvoju. Pobrinuo se da priča o zaštiti životne sredine ne ostane samo mrtvo slovo na papiru. Autori iz svih krajeva Srbije od marta do maja slali su svoje radove sa očaravajućim pejzažima i netaknutom prirodom, ali i potresnim prizorima koji svedoče o neobazrivom ponašanju čoveka i poslednjem vapaju prirode za izbavljanjem iz okova industrijskog napretka.

Goran Tomašević – prvi srpski fotoreporter dobitnik Pulicera
Izložba fotografija "Priroda u slici i (ne)prilici" u Galeriji RTS-a
Fotografija Đurđine Tomić

Pristigle radove ocenjivala je komisija u sastavu fotografa Bojana Džodana i Stanka Kostića; istoričara umetnosti Dušana Milovanovića; glumca Vuka Kostića; i zamenika urednika “Energetskog portala” Tamare Zjačić.

– “Energetski portal” je mediji koji svakodnevno izveštava o zaštiti životne sredine. Vođeni tom idejom smo i pokrenuli eko foto-konkurs – rekla je urednica časopisa Nevena Đukić. Ona je istakla da se nada da će konkurs uspeti da podigne svest građana o lepotama planete Zemlje, ali i o našem bahatom odnosu prema Zemlji, koji bi trebalo da se zaustavi, zarad dobrobiti budućih generacija.

Vrmdža fest 2018: Gran Pri “Latin grad” Miljanu Gogiću za film “Čuvari”
Izložba fotografija "Priroda u slici i (ne)prilici" u Galeriji RTS-a
Poslednji vapaj, fotografija Petra Zemba

Na konkurs je, inače, stiglo 1.250 radova, a nagrađena su tri najbolja. Na izložbi “Priroda u slici i (ne)prilici”, pored nagrađenih radova, posetioci moći da vide i one fotografije koje su na žiri ostavile snažan utisak. Izložba će u Galeriji RTS-a biti otvorena do 22. juna.

Ovaj konkurs organizovala je kompanija CEEFOR iz Beograda uz podršku Radio-televizije Srbije, Ambasade Finske i Agencije za zaštitu životne sredine.

E. A. / Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde