Princ sevdaha ponovo u Beogradu: Božo Vrećo u Sava centru 14. decembra

0
49

Umetnik anđeoskog glasa vraća se u srpsku prestonicu.

Princ sevdaha ponovo u Beogradu: Božo Vrećo u Sava centru 14. decembra

Svestrani umetnik, vrhunski interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo održaće koncert 14. decembra (20,30h) u Sava centru. Princ sevdaha će ponovo vratiti pred publiku regionalno prestižne novobeogradske dvorane, godinu dana od uspešnog prošlog susreta. Tako će se “umetnik anđeoskog glasa, koji leči dušu i otvara srce” (New York Times), na radost svojih obožavalaca u Beogradu, ponovo se sa njima družiti.
– Puno me toga veže za Beograd. A beogradska publika je jako zahtjevna i suzdržana, ali ako je osvojite ona je vaša i beskrajno vas voli! – kaže Božo Vrećo.

Božo Vrećo: Magija anđeoskog glasa u Sava centru

Ulaznice za ovaj koncert su u prodaji od 10. jula, po cenama od 1.500; 1.800; 2.100; i 2.500 dinara na blagajni Sava centra, kao i preko mreže i prodajnih mesta www.tickets.rs.

Gotovo pola veka niko se nije usuđivao da unese promene u postojeći sevdah, i zapiše novi tekst po uzoru na stare, vekovne tekstove. Onda su se pojavili… Božo Vrećo se istakao među muzičarima novije generacije kao najinteresantniji i najpoznatiji interpretator i kantautor. Kao lirski tenor sa ogromnim vokalnim rasponom i sa neobičnim vizualnim identitetom, on izaziva oluje entuzijazma i inspiracije kod svoje publike. Dokaz o tome su rasprodane poznate koncertne hale, pozorišne dvorane, kao i sakralni objekti u kojima nastupa širom Evrope i sveta. O tome svedoče i jedinstvene, glasovno raskošne Božine interpretacije u pesmama kakve su “Pandora”; “Elma”; “Ko li noćas miluje ti kosu”; “Meni si bila vrijedna”…

Nova magija princa sevdaha: Božo Vrećo objavio spot “Dragi”

Božo Vrećo je rođen u Foči. Po završetku fakulteta arheologije na fakultetu u Beogradu, u zvanju magistra, odlučuje se za novi početak. Muzika preuzima u potpunosti njegov život, postaje misija i jedini cilj. Seli se u Sarajevo, centar sevdaha i u kratkom periodu osvaja srca svojim glasom.

Princ sevdaha ponovo u Beogradu: Božo Vrećo u Sava centru 14. decembra
Princ sevdaha Božo Vrećo, Foto: Promo

Sa svojim prvim sarajevskim bendom “Halka” objavljuje albume “Halka” (2013) i “O ljubavi” (2014). U solo karijeru kreće albumom “Moj sevdah” (2014), na kom se, pored interpretacija poznatih sevdalinki nalazi i njegova prva autorska kompozicija “Lejlija”. Pesma posvećena njegovoj voljenoj majci doživljava neviđeni uspeh i postavlja standard, odnosno sadrži Božin prepoznatljiv pečat u pisanju i interpretiranju autorske sevdah muzike. Sledi album “Pandora” (2017), izdat u Briselu (Belgija), a ubrzo i “Melek” (2018), objavljen u saradnji sa Croatia Records.

Božo Vrećo objavio spot za pesmu “Elma”, posvećenu tragično preminuloj drugarici iz detinjstva

Božo Vrećo 2016. godine objavljuje literarni prvenac – autobiografski lirski roman “Mila”. Naziv je dobio po umetnikovoj majci. Napisan je u formi dnevnika, u kojem kroz prozne i poetske zapise o odrastanju, porodici, sevdahu i umetnosti, dominiraju emocije. Božina a capella izvedba je iskustvo, koje sve, koji ga slušaju, ostavlja bez daha. Božo Vrećo je i muškarac i žena, a ta dualnost se može videti u svim segmentima njegovog stvaranja. Božo je ejdinstven u svakom pogledu!

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde