Princ sevdaha Božo Vrećo 15. decembra u Sava centru

0
200

Božo Vrećo ponovo će se družiti sa beogradskom publikom i promovisati pesme sa novog albuma.

Princ sevdaha Božo Vrećo 15. decembra u Sava centru
Foto: Facebook / Božo Vrećo

Princ sevdaha Božo Vrećo, interpretator čiji glas opisuju kao anđeoski, 15. decembra nastupiće u Sava centru.
Tokom poslednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već evropska i svetska muzička senzacija. Ovih dana izašao je njegov peti album pod nazivom “Melek” na kojem se nalazi 17 Božinih autorskih pesama i bonus “Revolution”, saradnja sa violinistom Stefanom Milenkovićem i sastavom “Sudar Percussion”.

„Revolution“: Božo Vrećo, Stefan Milenković i „Sudar Percussion“ obradili pesmu Žan-Mišela Žara

Princ sevdaha Božo Vrećo 15. decembra u Sava centru“Melek” je Božin svet ispunjen ljubavlju, setom, nadom i traganjem za nečim što je veće od nas samih. “Upravo to ime za anđela, bezgrešno duhovno biće stvoreno od svetlosti na najbolji mogući način zaokružuje priču ovog albuma”, navodi se u opisu izdanja.
Likovno oblikovanje albuma potpisuje Danijel Il, dok su fotografije delo Seada Šašivarevića. Za miks, mastering i produkciju zaslužan je Božin saradnik i prijatelj Marko Louis.

Impresivan je i spisak gostiju koji su dali svoj doprinos “Meleku”. Osim već pomenutog Marka Louisa, tu su i Vasil Hadžimanov, Casko Atanovski, Jost Spijkers, Miroslav Tadić, Mario Batković, “Ingmar piano duo”, Bane Vasić… Do sad su ekranizovana tri singla – “Ko li noćas miluje ti kosu” sa Vasilom Hadžimanovim; “Jelenče”; i “Meni si bila vrijedna”.

Božo Vrećo: Magija anđeoskog glasa u Sava centru

– Pesma “Jelenče” je posvećena svim ženama koje su slepo volele ljubomornog gada, trpele nasilje i laži, i uspele ostaviti ga, nadići sve to i krenuti dalje. Taj korak dalje je sloboda koja je neprocenjiva. Nikad nemojte prestati da verujete da će vas pronaći Onaj pravi. On vas čeka i to je ljubav koju zaslužujete. Ovaj to sigurno nije bio i zato odbolujte, al’ ne nipodaštavajte sebe, budite ljubav! – poručuje Božo.

Objavljen spot za pesmu „Ko li noćas miluje ti kosu“ – Božo Vrećo feat…

– Pesma “Meni si bila vrijedna” je sigurno jedna od najlepših sa albuma. Napisao sam je kao odu ljubavi za sve one koji vole bez obzira na to što sledi. Celi album zapravo govori o tome kako nastaviti voleti, biti ljubav i zračiti ljubav ma šta da se desi. Scene smo snimali u Gvoznom polju na Treskavici, šuma breza je podsećanje na moju majčicu koja me isto tako nosila u naručju kroz šumu breza kad sam bio mali i pevušila mi baš kao što to ja činim Leu. Scene podno Kozje ćuprije u Sarajevu su simbolika ispraćanja svega što nas je lomilo i nije nam bilo suđeno i korak napred snažno u novu ljubav i novi život. Dečak u spotu nosi mornarska odelca sašivena po uzoru na dvadesete godine i ona evociraju na mog didu Kostu koji je bio mornar. Haljina sa ružama je kao i do sada mojih ruku delo i deo je kolekcije koja izlazi na jesen. Cela pesma je zapravo jedan kaleidoskop emocija, prisećanja, ljubavi i čežnje! – objasnio je Vrećo.

Božo Vrećo objavio spot za pesmu „Elma“, posvećenu tragično preminuloj drugarici iz detinjstva
fb božo vrećo
Foto: Facebook / Božo Vrećo

Kada je reč o koncertu zakazanom za 15. decembar, kantautor poziva sve da zajedno uživaju u magičnoj noći. Da svi zajedno pevaju, plešu, smeju se i plaču, jer sve je to sevdah. Karte su u prodaji po ceni od 1.500, 1.800, 2.100 i 2.400 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde