Na Kolarcu zapevaće uz tamburaše Dženan, Bebek, Samardžić…

0
380

U Kolarčevoj zadužbini 30. maja će biti održano veče “Prijatelji tamburice”, a svaki posetilac dobiće istoimeni dupli CD.

Prijatelji tamburice promoUz Veliki tamburaški orkestar RTV Vojvodine svoje hitove izvešće plejada pevača – Željko Bebek, Dženan Lončarević, Željko Samardžić, Marinko Rokvić, Halid Bešlić, Zvonko Bogdan, Merima Njegomir, Zoran Kalezić, Danka Stojiljković, Nikola Rokvić, Čeda Marković, Nino Veličkovski i Dušan Svilar. Tako će nedavno objavljen dupli album “Prijatelji tamburice”, na kom se našla 31 numera, imati koncertnu promociju. Kako smo obavešteni, zbog ranije ugovorenih obaveza, jedino koncertu neće moći da prisustvuju Jelena Rozga i Ana Bekuta; koje su takođe snimile pesme za CD.

Rasprodat koncert Kaliopi, zakazan još jedan na Kolarcu

Izvođači iz Srbije, Hrvatske, Makedonije i BiH su album snimili u novosadskom Studiju M. Ideja je bila Jovana Pejčića, direktora festivala “Tamburica fest”; manifestacije koja ove godine proslavlja jubilej – deceniju postojanja.
– Ideja je nastala kao potreba da se prikaže univerzalnost tamburaških instrumenata s kojima se na vrhunski način mogu izvoditi kako tamburaške tako i zabavne pesme, pop i rok, pa sve do najpoznatijih dela klasične muzike. U tom projektu, a povodom desetogodišnjice postojanja “Tamburica festa”, interpretatori su najistaknutiji vokalni solisti iz Srbije i regiona, koji su nastupali na festivalu proteklih godina – rekao je tokom snimanja albuma Pejčić.

Veče sevdalinke na Kolarcu
Dženan Lončarević Foto Promo
Dženan Lončarević će posle Taša pred beogradskom publikom zapevati i na Kolarcu, Foto: Promo

Inače, jubilarni “Tamburica fest” održaće se od 20. do 24. juna u Novom Sadu.

Publika na Kolarcu čuće poznate kompozicije u novim tamburaškim aranžamnima. Mnogo je pomogao Veliki tamburaški orkestar RTV Vojvodine, koji ove godine slavi 60 godina rada.

HYPERCUBE na Kolarcu: Koncertna sezona kamernog orkestra Muzikon

– Tamburaški zvuk stvara izuzetnu emociju koja se na sceni ne može sakriti i ta energija se prenosi s jednog na drugog izvođača, kao i na publiku. Najbitnije je da su tamburica i pesma na tom pijedestalu satkane od ljubavi i emocija – rekao je Željko Samardžić.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde