Pretpremijera dečje predstave “Nepoznata simfonija cvrčka i mrava”

0
43

Vojvođanski dvojac, koji se služi glasom i tehnikom body percussion, priprema zanimljive projekte. 

Dečja predstava "Nepoznata simfonija cvrčka i mrava" sa "Alice in WonderBand"
Foto: Nebojša Čović

“Alice in WonderBand”, u kojoj su Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, radi na dečjoj predstavi. Naime, 10. decembra u Gradskom pozorištu Bečej biće pretpremijera predstave “Nepoznata simfonija cvrčka i mrava” Gradskog pozorišta Bečej i Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade u Bačkoj Palanci. Predstavu je režirala Sonja Petrović, a dramaturg je dr Fatma Kećeli. Izvođači, autori muzike i scenskog pokreta su Marko i Ana.

“Alice in WonderBand”: Premijera radio emisije “U šumu”

– Svima poznatu basnu o Mravu, neumornom radniku, i Cvrčku, lenjom umetniku, ispričaćemo na drugačiji način – bez reči, samo muzikom i pokretom. Preispitaćemo ove arhetipove! Predstava je za najmlađi uzrast, ali ne sumnjamo da će u njoj uživati i odrasli! – kažu iz “Alice in WonderBand”.

Dečja predstava "Nepoznata simfonija cvrčka i mrava" sa "Alice in WonderBand"
Foto: Saša Vukićević

Predstava “Nepoznata simfonija cvrčka i mrava” će od februara 2020. moći da se pogleda u Bečeju, ali i u drugim gradovima.

Osim ovoga, Marko i Ana dogovaraju da komični mjuzikl “Kiss” uskoro izvedu u Bitef teatru u Beogradu.
Oni će nastupati i na ceremoniji predaje titule Omladinske prestonice Evrope u organizaciji OPENS-a 13. decembra (19h) u Srpskom narodnom pozorištu.

Prvo Beogradsko baletsko takmičenje od 15. do 18. oktobra 2020.

Tokom decembra najavljuju još mnogo zanimljivih događaja na kojima će učestvovati u Novom Sadu, Bečeju, na Paliću i u Beogradu. Tako, UG “Otvoreni krug Novi Sad” organizuje njihove besplatne radionice telesne muzike za mlade i odrasle u Kulturnoj stanici Eđšeg u Novom Sadu (7, 14. i 21. decembra). Radionice “Telo kao instrument” su namenjene svim zaljubljenicima u telesnu muziku, kao i svima koji žele da prošire svoje fizičke i mentalne kapacitete. Radionice su i svojevrsna antistres terapija, donose veće samopouzdanje; emotivnu stabilnost; jačaju veštine komunikacije; smanjuju strah od javnog nastupa.

RUTA: Festival Regionalne unije teatara od 1. do 6 decembra u BDP-u

Škola ritma “Detlići” počela je sa radom u Novosadskom dečijem kulturnom centru (Radnička 20). Marko Dinjaški poziva svu decu da se pridruže njegovom ritmičkom jatu, utorkom i petkom .
Na Paliću će se održati dve radionice telesnih perkusija u okviru IPA projekta “Colorful cooperation” u novom Mađarskom kulturnom centru 19. decembra: “Ritam je u nama” za starije građane; i “Radionica ritma” za učenike VIII razreda osnovne škole.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde