Press Photo Srbija 2018: Izložba najboljih medijskih fotografija

0
75

Konkurs organizuju Centar za razvoj fotografije i Udruženje novinara Srbije.

Nagrađeni fotografi, Foto: Duško Vukić

Press Photo Srbija 2018 – godišnja izložba nagrađenih fotografija sa 20. nacionalnog konkursa za najbolju medijsku fotografiju, svečano je otvorena 25. decembar u Domu omladine Beograda. Glavnu nagradu je osvojio Nemanja Pančić za foto-reportažu “Balkanska ruta”.

Izložba fotografija “Nebojša Glogovac” u Dvorani kulturnog centra
Glavnu nagradu je osvojio Nemanja Pančić za foto-reportažu “Balkanska ruta”

U kategoriji “Svakodnevni život” nagradu je osvojio Igor Čoko za fotografiju “Nokaut”; a u kategoriji “Svakodnevni život – reportaža”, Vladimir Živojinović za “Lenji horizont”; dok je nagrada u kategoriji “Vest” pripala Stefanu Stojanoviću za fotografiju “Huligani”.

U kategoriji “Svakodnevni život” nagradu je osvojio Igor Čoko za fotografiju “Nokaut”

Ovogodišnji žiri su činili: Cvetan Tomčev, prof. fotožurnalizma sa Univerziteta u Sofiji, urednik fotografije bugarskog nacionalnog magazina “Trud”; Aleksandar Kostić, prof. fotografije sa Fakulteta dramskih umetnosti; Predrag Uzelac, prof. fotografije sa Akademije umetnosti u Novom Sadu; Zvezdan Mančić, predsednik Centra za razvoj fotografije.

Počeo konkurs “100 najlepših slika Srbije”
U kategoriji “Svakodnevni život – reportaža” nagradu je osvojio Vladimir Živojinović “Lunik IX Kosice, Slovakia”

Press Photo Srbija je konkurs sa dalekosežnim korenima, tradicijom i sada već brojnim ostvarenim učesnicima. Nacionalni konkurs radi na promociji medijske fotografske scene, dovodeći u direktnu vezu autore sa publikom putem izložbe pobedničkih fotografija.

Nagrada u kategoriji “Vest” pripala je Stefanu Stojanoviću za fotografiju “Huligani”

Cilj nacionalnog konkursa je postavljanje visokih profesionalnih, etičkih i estetskih standarda u domenu dokumentarne fotografske produkcije, promocija autorskog rada, što doprinosi podizanju medijske pismenosti i vizuelne kulture u Srbiji. Konkurs doprinosi razvoju karijere i vidljivosti savremenog stvaralaštva srpskih fotografa.

Svi zainteresovani izložbu mogu pogledati do 29. decembra u Domu omladine Beograda.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde