Preminuo Igor Bulat, novinar RTS-a i rođeni brat Marka Bulata

0
579
Preminuo Igor Bulat, novinar RTS-a i rođeni brat Marka Bulata
Igor Bulat, Foto: Printskrin RTS

Igor Bulat, novinar i urednik RTS-a, preminuo je 29. jula, u 48. godini života, nakon što mu je u decembru 2018. godine dijagnostifikovan kancer jetre.

Igor Bulat je u Televiziju Beograd došao 1993. i kao mlad novinar izveštavao o problemima Beograda i Beograđana. Pronalazio je način da pomogne i kada je to na prvi pogled delovalo nemoguće. Vodio je “Jutarnji program”, uključivao se sa beogradskih ulica, a u poslednje vreme uređivao je “Beogradsku hroniku”. Poslednji put bio je pred gledaocima 5. aprila 2018. godine. Ovog ponedeljka RTS-ova “Beogradska hronika” počela je veoma tužno. Voditeljka Slađana Tomašević se pred malim ekranima zauvek oprostila od svog dugogodišnjeg kolege. Na samom početku emisije izgovorila je nekoliko rečenica o pokojnom Bulatu, a vidljivo je bilo i da je pre same emisije plakala.

Preminula legendarna voditeljka Danka Novović

– Teško je kada se ovako počinje emisija. Mnogo puta sam ga prozivala, večeras poslednji put. Naš Igor Bulat preminuo je danas u 48. godini posle kratke i teške bolesti – drhtavim glasom je izgovorila voditeljka.

Preminuo Igor Bulat, novinar RTS-a i rođeni brat Marka Bulata
Marko i Igor Bulat, Foto: Facebook / Marko Bulat

Igor bio je rođeni brat pevača Marka Bulata. Iako su fizički veoma podsećali jedan na drugog, njihove karijere bile su potpuno različite.
– Moj brat Igor je bio bolestan… Prvo je imao autoimuno oboljenje bubrega i sa tim se borio četiri godine. U decembru su otkrili da ima rak jetre. Pio je jake lekove zbog bubrega i sve to utiče na organizam. Poseta u bolnici je od 14 do 15h, a ja sam pozvao doktora oko 14,30h i tada su mi saopštili… – izjavio je za Telegraf vidno potresen Marko Bulat.

Preminula dramaturg i mirovni aktivista Borka Pavićević
Igor Bulat, Foto: Printskrin RTS

– Pamtimo ga kao kolegu koji je znao da nas nasmeje i kada nikome nije bilo do smeha; kao supruga i oca koji je bio posvećen svojoj porodici. Kao šampiona koji se spremao da podrži decu do Olimpijskih igara. Verovao je da je rak izlečiv i bio simbol te kampanje Radio-televizije Srbije – navodi se na sajtu RTS-a.
Igor Bulat je iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece.
Vreme sahrane i komemoracije biće naknadno objavljeno.

E. A. / Izvor: RTS, Telegraf

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde