Preminuo muzičar Boris Hreljac

0
179

Kremacija nekadašeg bas-gitariste “Korni grupe” i “Elipsa” obaviće se u ponedeljak 24. decembra, u 13.30h na Novom groblju u Beogradu.

Boris Hreljac, legendarni muzičar, preminuo je 18. decembra. Bio je jedan od pionira rok muzike u SFRJ, najpre kao član “Elipsa”, “Korni grupe”, a kasnije kao studijski muzičar i producent na RTS-u.

Karijeru je započeo kao tinejdžer svirajući bas-gitaru u “Elipsama”. Bio je član “Korni grupe” od njenog osnivanja 1968. pa sve do odluke da prestanu da rade 1974.

Povratnički koncert “Korni grupe” odložen za 31. januar

“Korni grupa” bila je jedna od najpopularnijih rok grupa početkom sedamdesetih godina prošlog veka, a 1974. učestvovali su na izboru za “Pesmu Evrovizije” u Brajtonu u Velikoj Britaniji sa pesmom “Moja generacija”.

Boris Hreljac (prvi s leva) sa članovima “Korni grupe”

Hreljac je karijeru nastavio kao studijski muzičar i producent, te muzički urednik na RTS-u. Učestvovao je u snimanju više od 4.000 kompozicija.

“Korni grupa” je planirala povratnički koncert u novembru ove godine, a Hreljac je trebalo da odsvira jednu pesmu. Koncert je odložen za kraj januara 2019. Nažalost, bez Borisa…POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde