Preminuo Mirko Alvirović

0
167

Autor i voditelj emisije “SAT” koja se emituje na Radio-televiziji Srbije, Mirko Alvirović preminuo je u 72. godini, posle teške bolesti. Radio je kao domaćin najgledanije emisije o automobilizmu na ovim prostorima.

mirko Alvirovic
Foto: RTS

Alvirović je rođen u Drvaru. Studirao je književnost, a diplomirao je žurnalistiku. Pokrenuo je nekoliko časopisa, ali i prvu školu bezbedne vožnje u Srbiji “NAVAK”. Počeo je kao instruktor vožnje, prešao u službu “987”, a zatim osmislio nov način pružanja pomoći članovima Auto-moto saveza Jugoslavije. Bio je i inicijator osnivanja Informativnog centra Auto-moto saveza Srbije. Njegovi novinarski počeci vezani su za “Večernje novosti”.

Odlazak TV ikone: Preminuo Kamenko Katić

Poznato TV lice se bavilo i temama iz oblasti turizma, a poseban akcenat stavljao je na bezbednost saobraćaja. U toj oblasti je bio i sertifikovani predavač. Na televiziji je radio oko tri decenije. Gledaoci su posebno prepoznali njegov trud i požrtvovanost tokom rada na emisiji “SAT”. Njegove patrole do popularnih letovališta postale su važan izvor informacija za sve turiste. Zajedno sa svojom ekipom znao je i po nekoliko dana da putuje do određene destinacije otkrivajući gledaocima sve što ih na putu očekuje. Bio je jedan od najcenjenijih novinara iz oblasti automobilizma u regionu, a znanje i stručnost pokazao je izveštavajući sa najvećih svetskih salona četvorotočkaša.

Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde