Preminuo Mikica Zdravković, basista grupe “Čovek bez sluha”

0
43

Muzičar je izgubio bitku u pandemiji koronavirusa.

Preminuo Mikica Zdravković, basista grupe "Čovek bez sluha"
Foto: Zoran Lazarević Laki

Mikica Zdravković (46), jedan od osnivača kultnog kragujevačkog benda “Čovek bez sluha, preminuo je rano jutros 27. novembra u Kragujevcu nakon višednevne borbe sa Kovid-19. Pamtiće ga kao večito nasmejanog i uvek dobronamernog čoveka. Muzičar je u grupi svirao bas gitaru i bio “čovek za odnose s javnošću”.

Preminuo Bojan Zlatanović Tokan, bubnjar “Amadeus benda”

Mikica Zdravković je bio basista bendova “Čovek bez sluha” i “Vesele osamdesete”, dugogodišnji zaposlenik Doma omladine Kragujevac, kao i muzički promoter i jedan od osnivača Arenal Festa. Upravo na Facebook stranici ovog festivala objavljeno je da je Zdravković kao malo ko na ovim prostorima svojim delovanjem oplemenio i zadužio muzičku scenu Srbije i regiona.

– Zadužio nas je sve neizmerno i svojom ljudskošću, kvalitetom koji danas toliko nedostaje, a čije je Mikica Zdravković bio oličenje. Čovek dobre i velike duše, izuzetno blag i duhovit, strpljiv i spreman da pomogne, Mikica je uvek bio najbolji kad je bilo najteže. Jedan od najboljih. Prijatelj, drug, brat… Arsenal će naći način da dostojanstveno i trajno oda priznanje čoveku bez koga ne bi ni bilo kragujevačkog festivala. Do tada… “Lepo spavaj, druže, dobri dečko naš, i dok gore sveće, znaj da ima nas. Verni istoj priči, što stojimo u redu,vidimo se uskoro u nekom nebeskom bendu” – dodali su oni uz stihove pesme “Nebeski bend”.

Preminuo proslavljeni glumac Ivan Bekjarev

Mikica Zdravković rođen je u Kragujevcu 1974. godine gde je i proveo ceo svoj život. Od njega se na duštvenim mrežama opraštaju Kragujevčani, prijatelji, saradnici, ali i oni koji su tek kao slučajni poznanici uspeli da osete njegovu nepresušnu energiju.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde