Preminuo glumac Igor Pervić

0
198

Iako je bio prisutan na glumačkoj sceni, glumac se potpuno povukao iz javnosti. Nije krio da mu mirniji tempo života prija.

Igor pervić
Foto: Facebook / Igor Pervić

Glumac Igor Pervić preminuo je u 52. godini u utorak, 23. aprila, u 8.30h u svom stanu. Veoma mlad postao je poznat u srpskoj kinematografiji. Igor je počeo da glumi sa sedam godina u TV drami “Pozorišni orkestar”. Ostaće upamćene njegove uloge iz filmovima “Crni bombarder”; “Lajanje na zvezde”; “Bure baruta”; “Sivi dom”; “Prokleti pas”; kao i u serijama “Ranjenik”; “Vuk Karadžić”; “Nemanjići – rađanje kraljevine”… Turbulentan život poznatog glumca bacio je u senku njegova ostvarenja u domaćoj kinematografiji, bio je povezan sa drogom, o čemu je i javno govorio.

Preminuo glumac Božidar Bole Stošić
Igor pervić
Sa Natašom Tapušković u filmu “Lajanje na zvezde”, Foto: Printskrin YouTube

Igor Pervić je rođen 29. oktobra 1967. od oca Muharema Pervića, scenariste i pozorišnog kritičara, i majke Lidija Pilipenko, balerine. Osim glume voleo je i bavio se muzikom. Svirao je gitaru i pevao, imao je grupu “Duh Nibor”. Ova grupa je proglašena za jednu od najvećih muzičkih nada, ali se brzo raspala, jer su četiri člana morala na odsluženje vojnog roka. Slovio je za perspektivnog i vrednog umetnika. Tako su “Novosti” za Pervića pisale da je idol mladima, pa se “dečaci češljaju kao on, pevaju i sviraju kao njegova grupa”. Godine 2004. Igor je objavio solo album “Ludog vetra zvuka”. On je bio autor muzike i tekstova svih pesama. Okusio je i manekensku karijeru u Americi.

Odlazak Gige Moravca: Preminuo glumac Marko Nikolić
Igor pervić
Pervić je u “Nemanjićima” tumačio vizantijskog cara, Foto: RTS

Domaćoj javnosti osim svojim radom, često je skretao pažnju privatnim životom. Bio je u ljubavi sa Jelenom Tinskom, što je tada šokiralo domaću javnost, jer je ona bila 15 godina starija od njega. Sa njom je u braku proveo četiri meseci. Balerina i glumica ga je otpužila da je udario u glavu, jer mu nije dala novac za drogu… Onda se nekoliko godina skrasio uz glumicu Jovanu Petrović, unuku čuvenog Čkalje, u selu Baćevci kraj Beograda. Kasnije je upoznao pesnikinju i književnicu Jasminu Holbus, koja mu je pomogla da prebrodi težak period. Bio je jedan od retkih umetnika koji je priznao svoja iskustva s drogom.

Zbogom, Šicere: Preminuo glumac Miodrag Radovanović Mrgud
Igor pervić
Na 47. SOFEST-u je pevao uz Vojkana Borisavljevića i Umetničkog ansambla MO “Stanislav Binički” , Foto: SOFEST

– Jedna djevojka, pokoj joj duši, koja je sada mrtva… Ja sam bio strašno zaljubljen u nju… Imao sam motor, “tomos automatik”, tad sam imao nekih 17 godina. To je tada bilo ne možeš da zamisliš, imati taj motor. I ja je stavim na motor i ona mi kaže:”Ajde, vozi me na Novi Beograd, imam nešto hitno tamo da završim”. Ja vidim njoj nešto nije dobro, a tada stvarno nisam ništa znao o teškim drogama. Došli smo do zgrade i ona me pošalje na treći sprat. Za nju sam bio spreman sve da uradim. Nađemo se mi na trećem spratu i ona poslaže sve “rekvizite”, gledam zapanjeno šta to ona tamo krčka… I stavi ona meni špric, a ja sam se igle bojao kao groma. I ja naravno da bih tu djevojku očarao, onako mlad i glup, kažem hajde. Okrenem glavu na drugu stranu i ona mi to uradi. Nije jedan dan prošao, ja sam se ponovo… To. Nikad nisam uzimao na nos. U početku nam nije trebalo mnogo para, ali kasnije… – ispričao je pokojni glumac jednom prilikom.

Svečanim defileom i vatrometom u Sopotu otvoren 47. Sofest

– Nemojte se zaje*avati. Prvi put će vam dati džabe, možda i drugi, ali će vam naplatiti to tako da ćete ceo život patiti i možda završiti kao mnogi od mojih prijatelja, dva metra pod zemljom i to mnogo brže nego što očekujete. Kraj je potpuno izvestan ako nemate tako ludačaku sreću kakvu sam ja imao! – poručio je Pervić u emisiji “Crni biser”, gde je pred Vanjom Bulićem otvorio dušu i ispričao sve o svojoj borbi sa najvećim demonom.

Igor pervić
Sa Batom Živojinovićem u “Sivom domu”, Foto: Printskrin YouTube

On je priznao da je pakla droge izašao uz pomoć roditelja. Lečio se u prestonici Velike Britanije, a njegovim najbližima tada nije bilo nimalo lako zbog njegovih problema.
– Otišao sam u London na detoksikaciju i za 24 sata pod anestezijom promenili su mi krv, izvukli sve otrove i blokirali centre u mozgu kako ne bih mogao ništa da osetim ako ponovo uzmem drogu – ispričao je Pervić.

Gangula u krimi komediji: Nova filmska rola Aleksandra Šapića

Igor Pervić se na male ekrane vratio na velika vrata u seriji “Nemanjići – rađanje kraljevine”. Tu je tumačio lik Isaka Drugog Anđela, vizantijskog cara. Na društvenim mrežama mnogi su komentarisali o njegovoj glumi. Reakcije su mahom bile pozitivne, hvalili su ga, navodeći da je “svetla tačka” ostvarenja. Pojavio se i u serijama “Urgentni centar”, “Šifra Despot”, i “Žigosani u reketu”.

Igor pervić
Foto: SOFEST

J. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde