Preminuo glumac i voditelj Đorđe Nenadović

0
307

Bio je osobenog glasa, blage naravi i beskrajno duhovit…

Preminuo glumac i voditelj Đorđe Nenadović
Đorđe Nenadović, Foto: RTS

Napustio nas glumac i voditelj Đorđe Nenadović. Preminuo je u Beogradu, u 85. godini.
Pozorišnu akademiju završio je u klasi profesora Mate Miloševića. Glumio je u radio-dramama, u pozorištu, kao i u više od 40 filmova i serija u domaćim i inostranim produkcijama. Poseban glumački trag ostavio je ulogama u filmovima o Vinetuu, pod pseudonimom Džordž Heston.

Preminuo legendarni voditelj Radio i TV Beograda Svetislav Sveta Vuković
Preminuo glumac i voditelj Đorđe Nenadović

Godinama su milioni slušalaca uživali u njegovom glasu, dok je vodio humorističko-satiričnu emisije “Karavan” na talasima Prvog programa Radio-Beograda. Može se slobodno reći da je bio “zaštitni znak” ove legendarne radio-emisije, koju je do nedavno vodio sa Milenom Šiškin. Inače, pre Đorđa Nenadovića “Karavan” su vodili članovi beogradskog Narodnog pozorišta Mira Bobić i Milan Puzić, kasnije Petar Slovenski, pa Nebojša Neša Milovanović.

Zbogom, Popara: Preminuo glumac Zoran Rankić

Prvi skečevi u “Karavanu” bili su iz pera Branislava Nušića, Radoja Domanovića, Branka Ćopića, Duška Radovića, Gordana Mihića, Brane Crnčevića… U istoriji emisije su velika glumačka imena od Moidraga Petrovića Čkalje i Mije Aleksića do Đuze Stojiljkovića, Bore Todorovića i Branke Veselinović.

Đorđe Nenadović je vodio i zabavno-muzičke emisije “Mikrofon je vaš” i “Večernja revija želja”. Dobitnik je dva Zlatna mikrofona Radio Beograda.

Mnogi koji su ga poznavali govorili su o njemu sa velikim poštovanjem, navodeći da je bio “gospodin sa velikim G”… divan saradnik… čovek starog kova… profesionalac i po… i beksrajno duhovit.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde