Preminuo glumac Desimir Stanojević Desko

0
74

Odlazak omiljenog glumca iz TV serije “Srećni ljudi”.

Preminuo glumac Desimir Stanojević Desko

Desimir Stanojević Desko preminuo je 10. marta u svom stanu u Beogradu u 69. godini.
Rođen je 7. oktobra 1950. godine u Nišu. Igrao je u Narodnom pozorištu u Nišu od 1970. do 1990. godine, a od 1991. u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. U ovom beogradskom teatru ostvario je role u mnogim predstavama – “Zimski dvorac” (1991); “Davni flert” (1991); “Tri musketara” (1992); “Ivkova slava” (1993); “Violinista na krovu” (1993); “Jubilej” (2000); “Grk Zorba” (2011); “Zona Zamfirova” (2012).

Preminula pevačica zabavne muzike Zdenka Vučković

Osnivač je Omladinskog pozorišta “Treća polovina” u Nišu. Desko je bio zaslužan za izvođenje prvog mjuzikla u istoriji Niškog pozorišta – “Violinista na krovu”. Takođe je zaslužan za postavljanje mjuzikla “Cigani lete u nebo” u niškom Narodnom pozorištu” (u njegovoj režiji).

Pored pozorišnih, ostvario je i televizijske i filmske uloge. Svakako njegova najpoznatija uloga je Vukašin Golubović iz serije “Srećni ljudi”.
Desimir Stanojević biće kremiran u ponedeljak, 16. marta na Novom groblju u Beogradu. Komemoracija će biti održata u Narodnom pozorištu u Nišu u petak, 13. marta, a u Beogradu u ponedeljak 16. marta u 11h u Pozorištu na Terazijama.

Preminula glumica Marija Baksa, “femme fatale” sedamdesetih godina
Preminuo glumac Desimir Stanojević Desko

Iza sebe je ostavio porodicu, uspešnu karijeru i kolege koje su ga volele. A tu je i dokumentarni film “Život je mjuzikl”, u kome je ispričana priča o Deskovom životu, karijeri, kao i o mjuziklu u Nišu. Film je bio prikazan na Filmskim susretima 2018. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde