Preminuo glumac Branislav Petrušević Petrući

0
102

Do kraja posvećen satiri, humoru, ideji boljeg i vedrijeg života, Branislav Petrušević je punih 40 godina stvarao izuzetan kontakt sa svojom publikom.

Preminuo glumac Branislav Petrušević Petrući
Foto: Facebook / Branislav Petrušević Petrući

U Beogradu je 9. novembra, preminuo u 65-oj godini poznati glumac, komičar i imitator Branislav Petrušević Petrući. Ovu tužnu vest potvrdio je za “Telegraf” njegov sin Marko Petrušević.
– Juče je bio na slavi, pa mu je bilo muka. Mislili smo da je od hrane i pića, pa je popio sodu bikarbonu kako bi mu pročistilo stomak. Međutim, nije mu bilo bolje. Umro je danas! – rekao je Marko.

Preminuo Ivan Ivica Maksimović, gitarista “The No Smoking Orchestra”

Petrušević je karijeru započeo na radiju, u “Indeksovom radio pozorištu”, od kog je kao pionir političke satire sa kolegama stvarao kultnu radijsku emisiju.
Sa radijskih talasa, na kojima je učestvovao u brojnim projektima, Petrući je devedesetih, u vremenu snažne društvene represije, sa glumcima i autorima “Indeksovog pozorišta” osvojio i scenu, i godinama dvorane širom Srbije punio satirom i gorkim humorom.

Preminula rediteljka Slobodanka Caca Aleksić, supruga Branka Kockice
Preminuo glumac Branislav Petrušević Petrući
Foto: Promo

Nakon “Indeksovog pozorišta” nastupao je u brojnim satiričnim pozorišnim komadima nezavisnih produkcijskih grupa, stand-up predstavama, kao i u nekoliko filmova (“Moljac”; “Hajde da se volimo 3”).
Na sebi svojstven način proživljavao je društvenu stvarnost i trasponovao u duhoviti scenski i televizijski izraz. Bio je poznat po sjajnim imitacijama brojnih slavnih ličnosti, najviše političara. Međutim, nikada nije uspeo da ostvari svoj najveći san – da završi glumačku akademiju.

Preminula legendarna voditeljka Danka Novović

Njegova prva predstava “Izbori, jer ste vi to tražili” odigrana je 100 puta i pogledalo je 85.000 gledalaca. Ostaće upamćene i druge njegove predstave “Tito u raju”; “Boj na Kosovu”; “Komplikovani prenos”; “Isus se vraća kući”; “Brat i mir”; “Svet ili ništa”; “Kladionica – naša najrazvijenija privredna grana”… Petrući je na sceni ovog marta obeležio 40. godina karijere izvodeći stand-up šou “Svremeplov”.


Petrušević je iza sebe ostavio suprugu Nadu i dvojicu sinova Marka i Mateju.

E. A. / Izvor: telegraf.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde