Preminuo Boris Trivan, glavni i odgovorni urednik portala NOIZZ

0
190

Novinar je preminuo 25. oktobra u Berlinu za vreme predavanja na kojem je učestvovao sa kolegama.

Preminuo Boris Trivan
Foto: Facebook / Boris A. Trivan

Boris Trivan, glavni i odgovorni urednik sajta NOIZZ, iznenada je preminuo u 40. godini u Berlinu, na NOIZZ konferenciji na kojoj je bio jedan od glavnih govornika. Boris je bio prvi čovek NOIZZ-a od osnivanja portala u Srbiji 2016. godine i svojom ogromnom energijom, posvećenošću i strašću ostavio je neizbrisiv trag.

Preminuo novinar, pisac i reditelj Predrag Lucić, jedan od osnivača „Feral tribjuna“

Boris Trivan rođen je u Zrenjaninu 1979. godine. Studirao je Filozofski fakultet u Beogradu. Pored arheologije kojom se bavio više od jedne decenije, velika ljubav su mu bili mediji i posebno društvene mreže. Bio je pionir komunikacija i marketinga na društvenim mrežama u Srbiji gde je svojim jedinstvenim duhom i stilom za kratko vreme stekao veliki uticaj. Napisao je više stotina kolumni i tekstova za brojne domaće medije. Bio je jedan od pokretača i predavača na Institutu za digitalne komunikacije u Beogradu.

Preminuo Boris Trivan
Foto: Facebook / Boris A. Trivan

Trivan je svojim velikim talentom, profesionalizmom, svestranošću i strašću vodio portal NOIZZ koji je zahvaljujući njegovoj kreativnosti ubrzo nakon pokretanja ušao u sam vrh po posećenosti u Srbiji. Ono što je Boris uređivao svih ovih godina bilo je posebno popularno kod mladih i urbanih čitalaca.

Preminuo doajen televizijskog novinarstva Zvonko Letica

Bio je hrabar i beskompromisan, originalan i jedinstven. Dobrota, duh i osmeh su ono po čemu će redakcija NOIZZ-a i kompanija Ringier Axel Springer večno pamtiti Borisa Trivana, navode njegove kolege. Prijatelji i saradnici saosećaju sa porodicom u ovim najtežim trenucima i izražavaju najdublje saučešće.

Boris je široj javnosti postao poznat preko Tvitera koristeći nadimak Pokojna Mileva.
– Mileva je počela svoj život (da ne kažem smrt) kao interna šala sa mojim prijateljima na Fejsbuku. Rođen sam u jednoj duhovitoj, ali patrijarhalnoj porodici sklonoj komunizmu. A, 20 godina se bavim arheologijom, od kojih sam 10 proveo kopajući po Egiptu i prevrćući mrtve ljude po pesku. Pretpostavljam da je duhovita, mrtva partizanka, čvrstih moralnih načela zapravo sasvim logična “posledica” mog dosadašnjeg života – objasnio je svojevremeno razlog imena Pokojna Mileva na Tviteru.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde