Preminuo Bojan Zlatanović Tokan, bubnjar “Amadeus benda”

0
64

Muzičar je u 45. godini umro od posledica koronavirusa.

Preminuo Bojan Zlatanović Tokan, bubnjar "Amadeus benda"
Foto: Instagram/darkofilipovic_official

Bubnjar “Amadeus benda” Bojan Zlatanović Tokan preminuo je u utorak, 24. novembra, u 45. godini. On je danima bio u kritičnom stanju, priključen na respirator, a lečio se u KBC-u “Dragiša Mišović”, gde su lekari davali sve od sebe da mu spasu život.

Na zvaničnoj stranici “Amadeus benda” objavljeno je sledeće saopštenje:
– Dragi prijatelji, sa velikim bolom i neizmernom tugom u srcu obaveštavamo vas da nas je danas, 24. novembra 2020. godine, prerano napustio naš Bojan Zlatanović Tokan. Tokanov neizbrisiv trag nastaviće da živi kroz “Amadeus” i sve nas, kroz sve ono čime nas je zadužio kao veliki čovek pre svega, kroz ritam koji je utkao u naša srca i kroz uspomene kojima je oplemenio naše duše. Vole te zauvek tvoji Amadeusi. Zahvaljujemo se kompletnom osoblju bolnice “Dr Dragiša Mišović” na njihovom nesebičnom požrtvovanju i trudu u borbi sa ovom opakom bolešću. Držite se i čuvajte se!

Kafanski hit “Ne verujem ja” Peđe Medenice i “Amadeus benda”

Bojan Zlatanović Tokan voleo je život, muziku i adrenalin. Rođen je 20. oktobra 1975. u Leskovcu. U bendu je svirao bubnjeve i pevao, a kako stoji na zvaničnom blogu grupe, bio je zadužen za najviše tonove. Zlatanović je završio srednju muzičku školu, tri godine u Nišu i jednu u Leskovcu, gde je i diplomirao. Kako se dalje navodi na njihovom sajtu, Tokan je voleo crnu boju, bilo da su u pitanju devojke ili automobili. Kada je muzika u pitanju, obožavao je bendove “Deep Purple”, “White Snake”, “Dave Weckl”, “Rammstein”. Živeo je u Beogradu i sanjao je Ameriku.
Iza sebe je ostavio suprugu i šestogodišnjeg sina.

Tokan je važio je za velikog ljubitelja prirode, sporta i brzih motora. Na njegovom Instagram profilu pored videa sa nastupa, objavljivao je i fotografije motora i bicikala. Tokanova poslednja objava na Instagramu je od pre skoro mesec dana, tačnije 28. oktobra, kada je sa svojim pratiocima podelio fotografiju bicikla i napisao: “Reči nisu potrebne”. Kako navode Tokanove kolege i prijatelji, bubnjar je bio zdrav čovek, sportski tip, nije pušio, niti pio.

Preminuo proslavljeni glumac Ivan Bekjarev

Breojni prijatalji u neverici opraštaju se od Zlatanovića na društvenim mrežama.
– Brate moj, znam samo da ćemo se nekada, negde, opet sresti… – napisao je pevač Darko Filipović.
– Dobri moj druže…. Putuj na lepše mesto. Neka te anđeli čuvaju. Tuga do neba – napisala je glumica Sloboda Mićalović. Ona je podelila i snimak na kojem Bojan peva pesmu “Kad me jednom ne bude”.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde