Preminuo basista Nenad Stefanović Japanac

0
7

Napustio nas je poznati muzičar.

Preminuo basista Nenad Stefanović Japanac

Muzička scena ostala je bez izuzetnog instrumentaliste – preminuo je Nenad Stefanović Japanac. Mnogi su ga smatrali jednim od najboljih basista na prostoru bivše Jugoslavije. Sarađivao je sa brojnim pevačima i grupama – “Bilelo dugme”, Oliver Mandić, “Piloti”, “Bajaga i Instruktori”, “Zana”, “Tap 011″…

Nenad Stefanović rođen je 1959. godine u Kruševcu. Bio je član Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike od 1976. godine. Imao je status slobodnog umetnika, bio je član SOKOJ-a, sa prijavljenih i zaštićenih oko 200 radova kao autor i aranžer.

Napustio nas Miroslav Miša Aleksić, basista “Riblje čorbe”

– Dragi naši prijatelji, prošlu godinu smo ispratili tužno, sa odlaskom Miše Aleksića, a nažalost, i ova je počela loše, odlaskom Nenada Stefanovića Japanca, našeg prijatelja i kolege, jednog od najboljih bas gitarista ikada na ovim, i ne samo ovim prostorima. Neša je svirao na našim albumima “Sa druge strane jastuka”, “Prodavnica tajni”, “Muzika na struju”, i na mnogim drugim pesmama. Svirao je sa velikim brojem naših kolega – “Bijelim dugmetom”, Oliverom Mandićem… Velika je praznina na našem muzičkom nebu posle njegovog odlaska. Počivaj u miru, dragi Nešo. Ovaj svet muzike više neće biti isti bez tebe. Vole te tvoji Bajaga i Instruktori! – poručili su članovi ovog benda na Bajaginom zvaničnom profilu na Fejsbuku.

Preminuo Bojan Zlatanović Tokan, bubnjar “Amadeus benda”

Od poznatog muzičara na društvenim mrežama oprostio se i Živorad Žika Milenković, jedan od Bajaginih Instruktora i frontmen benda “Babe”.
– Nenad Stefanović Japanac, jedan od najboljih bas gitarista na ovim prostorima. Njegov bas je više od svega ukrasio pesmu “Bijelog dugmeta”, “Ružica si bila.” Neka mu je večna slava, mnogo smo ga svi voleli! – napisao je Milenković na Tviteru.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde