Preminula rediteljka Slobodanka Caca Aleksić, supruga Branka Kockice

0
116

Rediteljka je preminula nakon kratke i teške bolesti.

Preminula rediteljka Slobodanka Caca Aleksić, supruga Branka Kockice

Slobodanka Caca Aleksić preminula je rano jutros, saopštilo je Pozorište Puž. Caca Aleksić je rođena 1941. godine u Beogradu. Počela je da režira u Zrenjaninskom pozorištu, a zatim u Ateljeu 212, pa Narodnom pozorištu, Beogradskom dramskom pozorištu… Sa svojim suprugom Brankom Milićevićem, poznatijim kao Branko Kockica, osnovala je Pozorište Puž, čiji je bila prvi direktor sve do 2005, i u kome je radila do smrti.

Kusturica o Mihiću: Bio je naš filmski Čehov
Preminula rediteljka Slobodanka Caca Aleksić, supruga Branka Kockice
Branko Milićević i Slobodanka Caca Aleksić, Foto: Damir Dervišagić / Kurir

Branko Kockica je često u intervjuima govorio o supruzi Caci, njihovoj ljubavi i međusobnoj podršci.
– Kažu da se svaki čovek kad-tad spotakne na ludi kamen. U mom slučaju ludi kamen, Caca, postala je moj dragi kamen. Prvi put sam je poljubio na svoj 18. rođendan, na premijeri komada “Sunčeve pege” u Zrenjaninskom pozorištu. I to u toku predstave. Caca nikada svoje režije ne gleda iz sale, nego se muva iza scene i viri kroz bočne zavese. I tada se muvala iza scene i virila, a ja sam se kretao po sceni igrajući glavnu ulogu. I tog sudbonosnog dana, odnosno te sudbonosne večeri, u jednom njenom virenju, a mom muvanju, istrčim van scene i u onom mraku slučajno se sudarimo i namerno poljubimo – ispričao je Branko jednom prilikom za “Gloriju”.

Predstave za decu koje je Caca režirala imale su ogroman uspeh. O tome svedoče i brojne nagrade, ističu u Pužu. Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde