Preminula glumica i pevačica Ljiljana Šljapić

0
636

U Beogradu je u 79. godini preminula glumica i pevačica Ljiljana Šljapić.

Preminula glumica i pevačica Ljiljana Šljapić

Ljiljana Šljapić rođena je 1. septembra 1940. u Beogradu. Karijeru je započela 1956. godine u Akademskom pozorištu ”Branko Krsmanović”. Potom je igrala u Narodnom pozorištu u Sarajevu, Jugoslovensko dramskom pozorištu u Beogradu i Ateljeu 212. Od 1964. je u profesionalnom angažmanu u Savremenom pozorištu, a nakon deobe pozorišta ostaje angažovana u Pozorištu na Terazijama, sve do 1994. kada odlazi u penziju.

Zbogom, Šicere: Preminuo glumac Miodrag Radovanović Mrgud

Ostvarila je više od 60 pozorišnih uloga u svim žanrovima – drama, komedija, opereta i mjuzikl; i preko 40 uloga u TV serijama, dramama i na filmu. Više od 20 godina je bila prvakinja Pozorišta na Terazijama.

Preminula glumica i pevačica Ljiljana Šljapić

Neke od predstava u kojima je ostvarila nezaboravne uloge su : “Pokojnik”; “Put oko sveta”; “Smrtonosna motoristika”; “Pokondirena tikva”; “Priča iz zapadnog kvarta”; “Poljubi me, Keti”; “Beograd nekad i sad”; “Dama iz Maksima”…

Odlazak Gige Moravca: Preminuo glumac Marko Nikolić

Paralelno sa profesionalnim angažmanom u pozorištu, na televiziji i filmu, kontinuirano je nastupala i na radiju. Dobila je više profesionalnih priznanja i nagrada.

Preminula glumica i pevačica Ljiljana Šljapić
Miodrag Petrović Čkalja, Ljiljana Šljapić i Mija Aleksić

Kao devojka pohađala je i nižu muzičku školu (klavirski odsek) i Baletsku školu “Lujo Davičo”. Učestvovala je više puta na muzičkom festivalu “Beogradsko proleće”, gde je osvojila i dve nagrade. Pored nekoliko singl ploča, 1973. je objavila LP ploču “Za tvoju i moju dušu”. U popularnoj seriji “Muzikanti” imala je nekoliko zapaženih numera koje je otpevala.

Preminula glumica Radmila Andrić

Opelo će se održati u sredu 23. januara u 12h na Novom groblju u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde