Preminula novinarka N1 Jadranka Pejanović

0
139

Novinarka televizije N1 Jadranka Pejanović preminula je iznenada u 40. godini. Jadranka je u televiziji N1 bila od njenog osnivanja i svojom ogromnom energijom ostavila je neizbrisiv trag.

Preminula novinarka N1 Jadranka Pejanović

Jadranka Pejanović rođena je u Beogradu kao Jadranka Bugarski. Završila je Filološku gimnaziju, a potom diplomirala glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Branislava Cige Jerinića. Igrala je u nekoliko pozorišnih predstava, lutkarskom pozorištu, u koreodramama, kao i nekoliko filmova i domaćih serija.

Preminuo doajen televizijskog novinarstva Zvonko Letica

Iz lutkarskih predstava i pozorišnih uloga, 2008. godine zakoračila je u svet televizije, u informativnu redakciju TV B92. Vodila je vesti i jutarnji program. Bila je koautorka dokumentarnog filma “Neispričane priče”, o životu Zorana Đinđića. U redakciji TV N1 osmislila je emisiju “Scena”, u kojoj je pratila događaje na kulturnoj sceni Srbije i regiona. Bila je autorka emisije “Net Kontekst”. Uradila je desetine intervjua sa najistaknutnijim ličnostima kulturnog i javnog života. Autor je više dokumentarnih reportaža u serijalu “Neistraženo”. Za vreme poplava 2014. godine izveštavala je za CNN.

Preminula Kosara Balabanović, dugogodšnji urednik i autor emisija “Znanje – imanje”

U televiziju N1 ugradila je veliki talenat, svestranost i ozbiljnost, saopštili su iz ove medijske kuće.
Jadranka Pejanović je iza sebe ostavila supruga i ćerku.
Izuzetan profesionalizam, ljudska dobrota, vedar duh i osmeh Jadranke Pejanović zauvek će nedostajati u redakciji N1.

E. A. / Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde