Preminula Divna Karleuša

0
153

Bivša novinarka Radio Beograda preminula je u svom stanu, 3. marta, oko 12,30h u 61. godini.

Preminula Divna Karleuša
Foto: Facebook / Divna Karleuša

Napustila nas je Divna Karleuša, nekada veoma poznata radio voditeljka i urednik Radio Beograda, i majka Jelene Karleuše. Izgubila je bitku sa opakom bolešću koju je vodila proteklih godina.
Divna je rođena 1958. godine u Sloveniji. Pohađala je IX beogradsku gimnaziju, volela slikarstvo i želja joj je bila da upiše Likovnu akademiju. Nije primljena, pa se upisala na Pravni fakultet, ali ga nije završila. Udala se mlada, sa 19 godina, za kriminalističkog inspektora Dragana Karleušu i 1978. rodila ćerku Jelenu. Divna i Dragan su se razveli još dok im je ćerka bila mala, ali su još nekoliko godina živeli zajedno.

Preminuo kralj narodne muzike: Poginuo Šaban Šaulić

Divna je radila u Radio Beogradu, a slušaoci su zapamtili po prepoznatljivom glasu i odličnoj dikciji. Bila je veselog duha, vedra i nasmejana. Vodila je emisiju “Večernja revija želja”. Takođe, bila je član Radija 101 od njegovog osnivanja. Posle gašenja, radila je u Pres službi Radio Beograda. Posle 33 godine rada, povukla se iz novinarskog posla. Međutim, i dalje je bila u medijima, ali kao rijaliti učesnica programa “Farma”, “VIP Veliki Brat”, “Parovi”, “Akademija debelih”.

Poslednjih godina imala je zdravstvenih problema, ali o tome nije javno govorila. Ona je 2016. primljena u bolnicu zbog problema sa disanjem i plućima. Kod doktora se javila tek kada je počela da iskašljava krv. Od tada su joj vršene pretrage i njena borba je počela. Ipak, niko nije očekivao da će se stanje naglo pogoršati i dovesti do kobnog ishoda.

Prerani odlazak bubnjara: Preminuo Goran Redžepi Gedža
Preminula Divna Karleuša
Foto: Facebook / Divna Karleuša

– Divna je naša drugarica, naš prijatelj, voditeljka sa kojom smo započeli eru “Granda” u jednoj od emisija, daleke 1998. Najpoznatiji i najlepši glas velikog Radio Beograda, ozbiljan profesionalac i sjajan čovek. Čini mi se da ime nikome nije tako pristajalo kao njoj – Divna! Bila je stvarno divna, bila je i mama naše Jelene. Lično sam pogođen njenim odlaskom, saosecam se sa Jeleninim bolom, znam koliko si bile bliske i povezane. Žao mi je… – rekao je direktor “Grand produkcije” Saša Popović.

Divna Karleuša biće sahranjena u sredu, 6. marta, na Novom groblju u Beogradu.


POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde