Konačno premijera filma “Revolt” Aleksandra Rajkovića

0
237
Konačno premijera filma "Revolt"  Aleksandra Rajkovića

U četvrtak, 12. decembra (21h), u Dvorani kulturnog centra premijerno će biti prikazan film “Revolt”.

Film Aleksandra Rajkovića gotovo deceniju nakon snimanja konačno će biti pred publikom. “Revolt” prati grupu beogradskih gubitnika, mladića bez perspektive, koji nezadovoljni svojim životima odlučuju da podignu revoluciju. U ovoj drami sa elementima komedije, mladi se pozivaju na pobunu, buđenje i promenu svojih života. Do sukoba са policijom dolazi na platou ispred Filozofskog fakulteta, nakon čega upadaju u Skupštinu Srbije za vreme zasedanja. Kako strani mediji prenose ove događaje, tako se prenosi i ideja revolta među mladima širom sveta.

Tokom prvog vikenda u bioskopima “4 ruže” videlo 15.000 gledalaca

– Film je urađen kao protest protiv sistema u našoj zemlji koji forsira mediokritete, a talentovanim ljudima ne da mogućnost da se iskažu. Nije stvar u tome ko je na vlasti, već u promeni bolesnog sistema, jer je to jedini način da se spreči odlazak mladih iz zemlje. Na premijeru ovog filma nakon toliko godina gledam kao na neku vrstu eksperimenta – rekao je reditelj Rajković.

Aleksandar Rajković (1960. Beograd) je magistrirao filmsku režiju na Moskovskom VGIK-u. Njegov studentski film “Na imanju”, koji je snimljen po motivima pripovetke Ive Andrića “Na državnom imanju”, bio je sovjetski kandidat za Oskara. Prvi profesionalni igrani film “Hamlet” je režirao 2007.

6. Valjevski filmski susreti: Predstavljen program festivala

Film “Revolt”, snimljen je pre devet godina, Rajković potpisuje kao režiser, scenarista i montažer. U njemu glume: Milan Vučković; Ivan Zekić; Bojan Krivokapić; Pavle Jerinić; Miloš Pjevač; Dara Džokić; Nađa Maršičević; Nina Grahovac; Svetozar Cvetković; Milan Caci Mihajlović; Dušan Janićijević; Branislav Bane Tomašević; Ana Sofrenović; Nenad Ćirić i drugi. Muziku za film radili su Goran Ljuboja Trut; Boban Bjelić; kao i grupe “Beogradski sindikat” i “Deca loših muzičara”.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde