Premijera filma “Kralj Petar Prvi” pomerena za 5. decembar

0
128

Premijera filma "Kralj Petar Prvi" pomerena za 5. decembarZbog obimnosti, kao i velikih zahteva produkcije tokom završnih scena i celokupnog postprodukcionog procesa, pomeranje premijere filma je bilo neizbežno.

Premijera filma “Kralj Petar Prvi”, ranije najavljena za 11. novembar, pomerena je i održaće se 5. decembra u Sava centru. Kako se navodi u saopštanju, ekipi ovog filma i serije je preostalo nekoliko snimajućih dana na ostrvu Krf, u Grčkoj. Zahtevna podukcija upravo tih scena je usporila ranije dogovoren ritam snimanja.

LAZAR RISTOVSKI: Film „Kralj Petar Prvi“ smo napravili u slavu Srbije
Premijera filma "Kralj Petar Prvi" pomerena za 5. decembar
Foto: Promo

– Scene koje bi trebalo da snimimo na Krfu su najznačajnije za naš film, i prikazivaće ponovno rađanje države Srbije posle ogromnih gubitaka. One su najvažnije, ali su istovremeno produkcijski najzahtevnije i najskuplje u filmu, i potrebna su nam dodatna sredstva. Pošto smo i do sada poštovali svaki zahtev reditelja Petra Ristovskog, ni ovoga puta neće biti drugačije, jer želimo da napravimo film u potpunosti dostojan velike tragedije srpskog naroda. Imamo veliku odgovornost prema filmu koji je jedan od najvećih istorijskih spektakla sniman na našim prostorima. I, ne želimo da nešto nedostaje! – objasnio je Lazar Ristovski, glavni producent i glumac u filmu “Kralj Petar Prvi”.

„Kralj Petar Prvi u slavu Srbije“: General Diković posetio ekipu u Ripnju
Premijera filma "Kralj Petar Prvi" pomerena za 5. decembar
Foto: Promo

Karte se mogu zameniti ili vratiti na istom mestu na kome su kupljene.
Film “Kralj Petar Prvi” nastao je po motivima romana Milovana Vitezovića “Čarape kralja Petra”. Dugo se pripremao, i sa veoma pažljivo odabranom mladom glumačkom ekipom, sniman u teškim uslovima više od tri meseca. Glavne uloge, pored Lazara Ristovskog u ulozi kralja Petra, tumače Radovan Vujović; Milan Kolak; Aleksandar Vučković; dečak Ivan Vujić; Danica Ristovski i mnogi drugi.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde