Premijera “Ajvara” u Kombank dvorani i Cineplexx Ušću 11. decembra

0
115

Nakon brojnih nagrada osvojenih na festivalima u Srbiji, ali i inostranstvu, film će se naći na repertoaru domaćih bioskopa.

"Ajvar" u bioskopima Kombank dvorana i Cineplex Ušće 11. decembra

Film “Ajvar” već je osvojio srca festivalske publike, a sada će svečana premijera biti u dva bioskopa u Beogradu. U sredu, 11. decembra, projekcije će biti u bioskopima Kombank dvorana (20.30h) i Cineplexx Ušće (19,30h). Posle toga Nataša Ninković, Sergej Trifunović, Vesna Čipčić, Miodrag Miki Krstović, Gordan Kičić, Aleksandra Janković, Branka Petrić, Paulina Manov i ostali glumci i članovi ekipe predvođeni rediteljkom Ana Maria Rossi pokloniće se publici. Karte za ove projekcije “Ajvara” su već u prodaji. A, od 12. decembra film će biti na redovnom repertoaru bioskopa u zemlji.

ANA MARIA ROSSI: “Ajvar” je film o ljudima koji suštinski ne pripadaju nigde
"Ajvar" u bioskopima Kombank dvorana i Cineplex Ušće 11. decembra
Nataša Ninković i Sergej Trifunović, uskoro svečana premijera “Ajvara” u Beogradu, Foto: Promo

Vida (Nataša Ninković) i Bane (Sergej Trifunović) su bračni par koji već duže vreme živi u Stokholmu. Imaju uspešne karijere, dovoljno novca za pristojan život, psa, ali nemaju decu. Vida sumnja da Bane u Beogradu ima ljubavnicu, ali o tome ćuti. Dolaze za praznike u Srbiju, gde se u poznatom okruženju odvija uigrana koreografija koja se mnogo puta ponovila u njihovim gastarbajterskim životima. Ovog Uskrsa se taj zid ćutanja ruši.

Film je urađen u produkciji kuće “Biberche, a scenario “Ajvara” potpisuju rediteljka i Maja Todorović. Kod nas je u distribuciji “Taramount filma”.

43. Festival filmskog scenarija: Dupla kruna filmu “Ajvar”
"Ajvar" u bioskopima Kombank dvorana i Cineplex Ušće 11. decembra
Sergej Trifunović, Vesna Čipčić i Nataša Ninković

Ovo ostvarenje ima zavidnu kolekciju priznanja. Nataša Ninković je osvojila nagradu za najbolju žensku ulogu na Valter festivalu u Mladenovcu. Na istoj manifestaciji “Ajvar” je osvojio i Nagradu za najbolji film. Na 12. LIFE (Leskovački Internacionalni Festival Filmske Režije) Nataša Ninković i Sergej Trifunović dobili su priznanja “Zlatni lešnik” za najbolju žensku i najbolju mušku ulogu, dok je rediteljki Ana Mariji Rossi dodeljena specijalna nagrada za režiju.

12. LIFFE: Gran pri “Živojin Žika Pavlović” Teoni Strugar Mitevskoj
film Ajvar Nataša Ninković Branka Petrić
Nataša Ninković i Branka Petrić

Nataša se okitila i Nagradom za najbolju glavnu žensku ulogu na 44. festivalu Mojkovačka filmska jesen. U Nišu na Festivalu Filmski susreti pripala joj je Nagrada Carica Teodora za najbolju glavnu žensku ulogu, a takođe je proglašena za glumicu festivala po glasovima publike. Nagrada Car Konstantin za najbolju glavnu mušku ulogu na niškoj manifestaciji pripala je Sergeju, a Nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu dobila je Vesna Čipčić.

54. Filmski susreti: “Naisa” Tihomiru Staniću, “Manda” Vlasti Velisavljeviću
film Ajvar Sergej Trifunović Nataša Ninković Gordan Kičić
Nataša Ninković, Sergej Trifunović, Gordan Kičić i Aleksandra Janković

Nagrada za scenario na 2. Dunav film festu u Smederevu otišla je u ruke Ane Marie Rossi i Maje Todorović; Specijalno priznanje žirija 26. Festivala evropskog filma Palić dobila je rediteljka Rossi; tu je i Zlatna Mimoza za najbolju žensku ulogu na Filmskom Festivalu Herceg Novi – Montenegro Film Festival Ninkovićevoj; pa Prva nagrada za scenario na 43. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji; a na ovom festivalu i Nagrada žirija, novinara i kritike.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde