Predstavljen roman Marka Čkonjevića “Šapat Čemernice”

0
139

O nečemu što smo zaboravili, pa moramo da se setimo, ili o nečemu što nismo znali, pa moramo da saznamo…

Predstavljen roman Marka Čkonjevića "Šapat Čemernice"

Sala Art bioskopa Kolarac bila je popunjena do poslednjeg mesta na promociji romana “Šapat Čemernice” Marka Čkonjevića. Ovu porodičnu sagu, na originalan način predstavili su dramski umetnici Dragan Vujić Vujke, Jelena Gavrilović i Srna Đenadić, kroz likove i naraciju koja je posetiocima dala uvid u radnju romana. Sam autor, Marko Čkonjević, govorio je vrlo svedeno o svom romanu. Istakao je to njegovo zaveštanje svojoj porodici, ali i svim naraštajima koji dolaze.

Uručene “Velike nagrade Ivo Andrić” Dragoslavu Mihailoviću i Guzelj Jahini
Predstavljen roman Marka Čkonjevića "Šapat Čemernice"

– Želeo sam da o mom romanu govore glavne junakinje. Bilo mi je potrebno da posetioci vide i razumeju snagu i karakter te dve žene. Srećan sam ako sam uspeo da sa publikom sinoć, a sa čitaocima od danas, podelim bar mali deo njihove mudrosti i snage! Biće vremena da se o knjizi priča i piše ako zasluži pažnju stručne javnosti – dodao je Čkonjević.

“Vrabac Džoni” – prvi roman za decu glumca Nikole Đurička
Predstavljen roman Marka Čkonjevića "Šapat Čemernice"

“Šapat Čemernice” (Kosmos izdavaštvo) je porodična saga u slavu ženske mudrosti i nežnosti. Zasnovana je na istinitim događajima, pisana u prvom licu u ženskom rodu.
Majka i ćerka, Sofija i Smiljana su u vrtlogu sukoba dve domaćinske porodice u Srbiji. Radnja knjige se dešava polovinom prošlog veka, u kojem je žena sporedni lik, “tuđa kuća” u funkciji dominantnih muškaraca. Njih dve su okružene nerazumevanjem, pohlepom, zavišću i zlom. Pritisnute porodičnom tragedijom, koja bi većinu gurnula u ambis, same donose teške odluke. Sofija na obalama Čemernice, Smiljana na ulicama modernog Skoplja. Buntovne i nepokorene uspevaju da prevaziđu epizodne uloge koje su im namenjene i postaju prave heroine.

Predstavljena knjiga “Mnogo više od igre” o seriji “Više od igre”

Marko Čkonjević je ugledni filmski menadžer i distributer sa preko 25 godina karijere. Zaslužan je za prikazivanje i promociju brojnih domaćih, stranih i regionalnih filmskih ostvarenja. Osnivač je distributerske kuće “Fame Solutions”.
Knjiga “Šapat Čemernice” može se nabaviti u svim bolje snabdevenim knjižarama kao i online.

PR / Foto: Vidoje Manojlović

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde