Predstava “Voz” 100. put pred publikom za početak sezone Zvezdara teatra

0
260

Impresivna, intenzivna, upečatljiva, intelektualna, filozofska, univerzalna priča, izuzetan tekst, maestralni glumci, čist talenat, jedinstveno iskustvo – samo su neke od impresija gledalaca izrečena za prvih sto izvođenja predstave “Voz”.

Voz 100 izvođenje u Zvezdara teatru, Voja Brajović, Sergej Trifunović
Foto: Zvezdara treatar

U radosnoj atmosferi sa prijateljima i publikom 8. oktobra je 100. izvođenjem predstave “Voz” počela nova sezona Zvezdara teatra.
– Vrhunski teatar izveli su glumački virtuozi koji se, pritom, vidno vole kao ljudi, tako da sa scene šire energiju koja se rečima vrlo teško može opisati. Zvezdara teatar je bio pun zvezda, ali i ljubavi. Divno je biti deo te magije – rekla je povodom jubilarnog izvođenja predstave novinarka Miljana Nešković.

VOJA BRAJOVIĆ: Kič, šund i kvazizabava su danas zatrpali svet

– Imao sam sreću, ili možda privilegiju, da odgledam 100. izvođenje predstave “Voz”. Interesantno je, u stvari, videti kako “Voz” dobija neki novi oblik, sazreva kao neki organizam, koji se menja i suptilno prilagođava trenutku, vremenu, okolnostima. A, u isto vreme držeći se izuzetnog teksta Kormaka Makartija – podelio je utiske vizuelni umetnik Stevo Mandić.

Voz 100 izvođenje Zvezdara teatra, Voja Brajović, Sergej Trifunović
Foto: Zvezdara teatar

– Naravno, odgledao sam i prvo izvođenje, pa sam pravio presek. Sinoć sam u Sergejevom izvođenju osetio naglašenu ekspresiju i poistovećivanje sa tekstom kao da je to postalo deo njegovog bića. A, na drugoj strani je, na čudan način, Voja dominirao svojom nenametljivošću, britkim i snažnim mirom. Definitivno je ovo predstava koju bi trebalo gledati ponovo, s vremena na vreme, jer je svojim tekstom i glumačkim varijacijama podsetnik da je život živa stvar, podložna konstantnom preispitivanju i promenama – dodao je Mandić.

Sergej Trifunović u mini filmu „Putevi“ grupe „Irie FM“

Voz 100 izvođenje Zvezdara teatra, Voja Brajović, Sergej Trifunović
Foto: Zvezdara teatar

Ana Kovačević, partner i strateški konsultant u City Image, svoje oduševljenje je iskazala rečima:
– Imala sam neverovatnu priliku i zadovoljstvo da ispratim “Voz”. Od ideje o predstavi, preko proba, premijere, nekog 50-og i sada jubilarnog 100-og izvođenja. I da uživam svaki put na novi način, kao da prvi put čujem priču. I, da osetim upravo ono što dva velika talenta kroz sopstvenu interpretaciju velikog dela i fantastičnog teksta žele da osetim. Ova predstava evoluira na način koji mi svaki put da nešto novo, prvo i posebno. Kao neke knjige, da ne kažem najvažnije ikad napisane, koje mi svaki put kad ih čitam kažu nešto što mi je baš tad potrebno. Radujem se unapred emociji i poruci koje ću dobiti kada budete igrali hiljaditi put!

GORAN SULTANOVIĆ: Nebojša Glogovac je trenutno najbolji srpski glumac

Voja Brajović i Sergej Trifunović u predstavi "Voz", Foto: Promo / Zvezdara teatar
Foto: Promo / Zvezdara teatar

“Voz” je do sada videlo blizu 32.500 gledalaca, a popunjenost sale je bila neverovatnih 97%, kažu iz Zvezdara teatra. Predstava je gostovala na značajnim festivalima u zemlji i regionu, i osvojila mnoge važne nagrade (Rijeka, Cetinje, Nikšić, Sarajevo, Aleksinac). Sjajni glumački duo, kroz odličan tekst i fantastičnu igru otvara mnoge teme i pokreće na razmišljanje o raznim akspektima života.

plakat-VOZVoja Brajović je radeći kao reditelj i glumac na ovoj predstavi istakao:
– Jedino što želim ovom predstavom je da izazovem kritički odnos i svest o tome kuda ovaj svet ide. I naravno, pre svega, čovekoljublje, koje ima veliku moć da spreči propast civilizacije. Po mom mišljenju, najbolji lek za čoveka i njegovo najjače oružje je kultura, čiji su najvažniji segmenti umetnost i reč.

„Urnebesna tragedija“ u Ateljeu 212

Glumac Sergej Trifunović je pripremajući predstavu rekao:
– Ovo nije pozorišna predstava. Ovo je nešto sa čime ćemo se svi mi sudarati do kraja života, tog voza bez konduktera, kome se početna, krajnja i usputne stanice, ne mogu znati.

E. A. / Izvor: Zvezdara teatar

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde