Predstava “Priča o Svetom Savi” 27. januara u Kripti Hrama Svetog Save

4
431

Na dan školske slave učenici će moći da pogledaju predstavu o Svetom Savi.

Predstava za decu "Priča o Svetom Savi" 27. januara u Kripti Hrama Svetog Save

U nedelju, 27. januara (13h), u Kripti Hrama Svetog Save biće izvedena predstava za decu “Priča o Svetom Savi”. Predstava je nastala u produkciji Malog pozorišta “Duško Radović”, u saradnji sa Hramom Svetog Save, uz podršku Gradskog sekretarijata za kulturu grada Beograda i Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije. Nastala je po tekstu Bratislava Petkovića, u režiji Saše Gabrića. Kostim je osmislila Olga Mrđenović. Muzički saradnik je Leontina Pat, a stručni saradnik na tekstu Arhimandrit Nikifor Milović.

Malo pozorište “Duško Radović”: Rođendaska proslava i premijera predstave “Veliki odmor”

Srpski princ, Rastko Nemanjić se kao monah Sava izborio za autokefalnost srpske crkve i postao njen prvi poglavar i zakonodavac. Godine 1775. Sava je proglašen za sveca, a od 1823. po naredbi kneza Miloša Obrenovića pa sve do danas Sveti Sava se slavi kao školska slava 27. januara. Tada sve škole priredbama odaju počast velikom svetitelju.

ASSITEJ Srbije: “Mobi Dik” Malog pozorišta “Duško Radović najbolja predstava za decu i mlade u 2017.

Glavnog junaka, Rastka/Savu tumači mladi glumac Bogdan Bogdanović. Ostatak podele čine: Nebojša Ljubišić (Nemanja); Aleksandra Anđelković (Ana); Saša Kuzmanović (Nikanor); Lazar Miljković (Jovan); i Katarina Dimitrijević (Đurđinka). Pored glumaca izvođenje u Kripti Hrama biće upotpunjeno i nastupom Miodraga D. Jovanovića, prvaka opere Narodnog pozorišta; Bojane Stamenov; i Dečjeg hora “Čarolija”.

“Šekspir za veliku decu” u Malom pozorštu “Duško Radović”

Praizvedba predstave “Priča o Svetom Savi”, u Hramu Svetog Save na dan slave Svetog Save, u godini kada sa ponosom obeležavamo 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, jedinstven je kulturno- prosvetni događaj u našoj pozorišnoj istoriji. Predstava “Priča o Svetom Savi” će premijerno biti izvedena u Malom pozorištu “Duško Radović” u martu 2019. Posle toga će publika moći da je pogleda u okviru redovnog repertoara.

MP “Duško Radović”: “Sudbina jednog Čarlija”, novi mjuzikl za decu

– Jedinstvena, neobična pojava princa i monarha, pravnika i prosvetitelja, književnika i radnika, pastira i predvodnika, neimara i vidara, čudotvorca i utešitelja, državnika i svetitelja. Retki su narodi koji mogu da se pohvale time da se kroz jednu ličnost mogu prikazati svi nedostižni vrhovi kojima se teži. Neprolazne vrednosti za svakog čoveka. Mi spadamo u te “retke” koji imaju privilegiju i čast da kroz jednu ličnost personifikujemo sebe, svoju istoriju i duhovnost. Sva njena dubina, veličina i sjaj odlikuje se kroz lik svetog čoveka, nacionalnog simbola, duhovnog zaštitnika svih Srba – Svetog Savu! – rekao je reditelj Saša Gabrić.

PR

4 KOMENTARA

  1. Чуо сам да ће представа “Прича о Светом Сави” биће премијерно изведена у Малом позоришту “Душко Радовић” у марту 2019 и биће супер.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde