2. Pecka Outdoor festival: Praznik za dušu i telo, aktivan odmor i zabava u prirodi

0
120

U selu Pecka kod Mrkonjić Grada proteklog vikenda održan je Pecka Outdoor festival.

2. Pecka Outdoor festival:
Praznik za dušu i telu na Pecka Outdoor festivalu

Više od 1.000 posetilaca i učesnika svih generacija je tokom Festivala posetilo Pecku. Kućama su se nakon vrlo aktivnog odmora u prirodi svi vratili prezadovoljni. Neki savladani ozbiljnim, ali slatkim umorom posle penjana na stenama Pecke, ili pešanja do izvora Sane i starim stazama do vidikovaca ovog kraja, pa rekreativnih ali zahtevnih biciklističkih vožnji do izvora Plive i Medljanke, kao i spuštanjem rafting čamcem Sanom, sve do Ribnika. Deca su bila u euforiji nakon zabavnog i intenzivnog programa, mnoštva avantura u prirodi, kreativnih SKC radionica i pozorišnih predstava uz koje su se krepili posle aktivnosti. Naravno, bilo je i onih koji su se odlučili za “aktivno” izležavanje u dvorištu ispred Centra… Bio je to praznik za dušu i telo!

Turistički dragulj Srbije: Vodopad Bigar podno Stare planine

Svi redom prepuni su utisaka i nisu skrivali oduševljenje. A kako kažu organizatori upravo to im je dalo novi vetar u leđa:
– Napravili smo pravu stvar, potvrdili opravadanost sopstevene zamisli da je priroda koja okružuje Centar za posetioce Pecka okrepljujuća ne samo za nas, nego i za druge. I više od toga. Shvatili su i sami da im boravak u našem kraju, uz more festivalskih aktivnosti na otvorenom znači praznik za telo i dušu. Svi redom prepuni utisaka i reči hvale, potvrdili su i jedinstvenost naše festivalske priče i osnažili nas u našoj opredeljenisti da i dalje razvijemo jedini Outdoor Festival u BiH.

– Kada se iskreno i časno služi prirodi i dobrim ljudima sve uloženo se vraća višestruko. Ovo nije samo još jedan komercijalni festival već festival koji vraća veru u ljude, deci daje krila i osnažuje vezu sa prirodom. Učesnici su se ponašali kao da se poznaju već dugo i nije bilo ni najmanjih nereda. Raduje nas veliki broj posetilaca i veći broj meštana i posetilaca iz susednih sela koji su svojim dolaskom podržali održavanje festivala u njihovom kraju. Ponosni smo što je još jedna čarolija iz Pecke otišla u svet! – kažu organizatori.

SUPER PROVOD NA JAHORINI: Festival 84 – pun pogodak!

Uz aktivnosti za odrasle, ovogodišnji festival posebno su obeležila deca. Ne zna se koliko ih je tačno bilo, ali odzvanjao je njihov smeh i razdragani uzvici… Bogat program posebno osmišljen njima na radost nije im ostavljao mnogo predaha između brojnih uzbuđenja. Vozili su i oni bicikle, pešačili sa starijima, kampovali… a i prošli neverovatnu avanturu u prirodi sa izuzetnim timom devojaka iz SKC Kidsa. Imali su priliku da se okušaju čak i u robotici, zabavnoj fizici i matematici sa timom iz prijateljskog “Robokidsa”. Neki mališani uspeli su i da savladaju osnovne ritmove na udaraljkama sa “Afrodizijakom”. Uživali su u dve predstave i druženjima sa klovnom Cvjećkom. Pamtiće i euforiju na koncertu “Jazz poesy cabareta”, kao i gađanje slamom…

– Ova godina je bila predobra. Neka predivna energija nas je sve nosila. Mislim da je teško porediti sa prošlom godinom, jer smo tada imali vanredne okolnosti sa lošim vremenom. Ovog puta je sve to bilo daleko iza nas. Što se tiče aktivnosti, jedino je visoka temperatura bila pretnja učesnicima. Staze su većim delom vodile kroz hladovinu i kraj izvora pa smo se i sa tim dobro izborili – rekao je Zagi iz PAK Sammita koji je vodio posetioce u pešačku avanturu.

W.O.L.F. 2019: Budi i ti deo čopora!

U celi festivalski ambijent se savršeno ukopio Duško Mazalica na konju iz Konjičkog kluba “Čokori”, obučen kao vitez sa lukom i strelom. On je podučavao decu i njihove roditelje jahanju i streličarstvu. U toku noći posetioci su ložili vatru u kampu, oko koje su se svi okupljali. Sa jednog od proplanaka Pecke u subotnju noć posmatrali su posetioci sazvežđa i planete. A fotograf Vedran Ševčuk je posle mnogo godina uspeo da “uhvati” Mlečni put.

Ovaj festival svakako nije muzički, ali važan segment bio je i muzički program. Posetioce su zabavili momci iz “Combine quarteta”, Nebojša Kuruzović, “Jazz poesy cabaret”, kao gitarista Duško Šobat.

AVANTURE AUTOSTOPERA (7): Hipi-komuna, čarobna priroda i – povratak kući!

Svi, i veliki i mali, i stari i mladi, bili su veoma uzbuđeni kada su se palili lampioni, koji su potom poslati put neba. Nosili su poruku da sa mnogo ljubavi na jednoj tački na Zemlji, u jednom selu Pecka, organizuje se festival za radost, osmeh i lepotu, koju žele sačuvati iznad svega drugoga!
– Verujemo da je dobro koje nam priroda pruža nemerljivo važno za naš opstanak, za naše bolje sutra, za zdraviji i kompetniji razvoj i sazrevanje naše dece – rekli su organizatori.

E. A. / Foto: Vedran Ševčuk

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde