Pedeseto izvođenje mjuzikla “Viktor, Viktorija”

0
152

Pozorište na Terazijama obeležiće u četvrtak 8. juna 50. izvođenje mjuzikla “Viktor, Viktorija”, u režiji Mihaila Miše Vukobratovića.

viktor-viktorija-50-izvodjenje-1Premijera ovog čuvenog brodvejskog hita u režiji Mihaila Vukobratovića bila je u junu 2014. godine. U predstavi igraju Mina Lazarević, Dragan Vujić Vujke, Jelena Jovičić, Aleksandar Srećković Kubura, Vladan Savić, Rade Marjanović i drugi. Učestvuje takođe i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama. Songove je preveo i prepevao Slobodan Obradović, koreograf je Milan Gromilić, scenograf Geroslav Zarić, kostimograf Tatjana Radišić, muzički aranžer Ivan Ilić i dirigent Vesna Šouc.

Prema rečima reditelja srpske verzije mjuzikla, poštovali su licencu, ali uz novo čitanje. Jer, glavna tema komada je ljubav, koja je van vremena.
– Dešavanje nije u Parizu tridesetih godina prošlog veka, nego u Parizu bilo kada, pa i danas. Ovo je komad o ljubavi u bilo kom obliku, a pitanje seksualnosti nije u prvom planu – izjavio je Vukobratović.

viktor viktorija 50 izvodjenje Pozorište na TerazijamaSavremena interpretacija ove priče o pevačici koja postiže uspeh u svom poslu pretvarajući se da je muškarac, polazi od toga da ne postoji ništa neobično u nekoj vrsti prerušavanja, zamene polova i slično, što je možda bilo u vreme kad se ovaj mjuzikl pojavio, istakao je Vukobratović.

PR, Foto: Pozorište na Terazijama

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde